Witam,
mam problem z roletami zewnętrznymi które mają około 10 lat i zostały nabyte z domem.
Kasety tych rolet są w domu nad oknem.
Problem polega na tym, że roleta nie otwiera się do końca.
Dostałem się do kasety i widzę tam, że koniec tej rolki na którą się nawija od strony przeciwnej niż silnik po prostu lata.
Dla zobrazowania umieszczam zdjęcia i filmik.
1. czy podpowie mi ktoś co mam uszkodzone? czy jest to ta część w rurze czy cały boczek?
2. Jakie części mam kupić, aby to naprawić? Jak się fachowo nazywają?
3. Jak zdjąć wieszaki z belki żeby nic nie uszkodzić? wieszaki smofy 1780759
Na początek chcę wyjąć rolkę z silnikiem żeby to dokładnie obejrzeć ale nie wiem jak się dobrać do zdjęcia tych wieszaków.
............................................................................
Ogłoszenie
Zapraszamy do zapoznania się z poradnikami, tematami wyróżnionymi, artykułami, z zakresu systemów zabezpieczeń takich jak domofony, automatyka bram i szlabanów, systemy alarmowe, kamery, kontrola dostępu:
Poradniki dot. systemów zabezpieczeń
Jeżeli w w/w tematach nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie, zapraszamy na forum:
Systemy zabezpieczeń
Zachęcamy również do odwiedzenia sekcji Poradniki Ogólne, gdzie znajdziecie materiały z pozostałych działów forum, w tym dla osób rozpoczynających swoją przygodę z elektroniką:
Poradniki Ogólne
mam problem z roletami zewnętrznymi które mają około 10 lat i zostały nabyte z domem.
Kasety tych rolet są w domu nad oknem.
Problem polega na tym, że roleta nie otwiera się do końca.
Dostałem się do kasety i widzę tam, że koniec tej rolki na którą się nawija od strony przeciwnej niż silnik po prostu lata.
Dla zobrazowania umieszczam zdjęcia i filmik.
1. czy podpowie mi ktoś co mam uszkodzone? czy jest to ta część w rurze czy cały boczek?
2. Jakie części mam kupić, aby to naprawić? Jak się fachowo nazywają?
3. Jak zdjąć wieszaki z belki żeby nic nie uszkodzić? wieszaki smofy 1780759
Na początek chcę wyjąć rolkę z silnikiem żeby to dokładnie obejrzeć ale nie wiem jak się dobrać do zdjęcia tych wieszaków.
............................................................................
Ogłoszenie
Zapraszamy do zapoznania się z poradnikami, tematami wyróżnionymi, artykułami, z zakresu systemów zabezpieczeń takich jak domofony, automatyka bram i szlabanów, systemy alarmowe, kamery, kontrola dostępu:
Poradniki dot. systemów zabezpieczeń
Jeżeli w w/w tematach nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie, zapraszamy na forum:
Systemy zabezpieczeń
Zachęcamy również do odwiedzenia sekcji Poradniki Ogólne, gdzie znajdziecie materiały z pozostałych działów forum, w tym dla osób rozpoczynających swoją przygodę z elektroniką:
Poradniki Ogólne