logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Candy ACS 80 - błąd E2 Errr na wyświetlaczu, co oznacza?

mad_luk 30 Wrz 2005 10:25 2839 8
REKLAMA
  • #1 1861193
    mad_luk
    Poziom 14  
    Ocena: 27
    wszystko było oki do czasu jak chciałem właczyc pranie.. poprostu nic. na wyswietlaczu ukazało sie " E2 Errr " co to moze byc? nic nie rusza caly czas to samo na wszystkich programach. wyjołem cały programator i uruchomiłem pralke tak z ciekawości... ten sam problem a nawet nie było programatora. w tej pralce jest programator elektroniczny. ktos wie co to moze byc? no i jak to naprawic? pomocy!! nie chce brudny chodzic!! :(
  • REKLAMA
  • #2 1861243
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 1861699
    mad_luk
    Poziom 14  
    woda dopływa prawidłowo. mierzyłem napięcie na elektrozaworze i kicha... prad nie dochodzi wogole do elektrozaworu. mierzylem jeszcze w kilku innych miejscach to napiecie wynosiło 78V :|
  • #4 1861805
    Topolski Mirosław
    Moderator Elektrotechnika
    Ocena: 1611
    Witam
    Zacznij od hydrostatu,zobacz czy przełącza,przeczyść cały układ ciśnieniowy od hydrostatu do zbiornika.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 1861885
    mad_luk
    Poziom 14  
    wężyk do hydrostatu jest czysty. cala pralka jest niemal nowa (choć po gwarancji) i nie ma w niej ani grama brudu. po wlaczeniu pralki nic totalnie sie nie dzieje tylko ten bład. ktoś mi powiedział że to wina programatora :cry: jak obiawia sie uszkodzony programator?
  • REKLAMA
  • #6 1861901
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 1862102
    mad_luk
    Poziom 14  
    racja zapomniałem o blokadzie, akurat ona działa, wyswietlacz i podswietlanie pokretła od wyboru programu prania... nie działaja natomiast dodatkowe przyciski bo mozna wciskac a i tak sie kontrolna nie zapali...
  • #8 1862776
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 1863247
    mad_luk
    Poziom 14  
    dzwoniłem do serwisu to oni od razu chca wymieniac caly programator :| i teraz nie wiem co zrobic... WIELKIE DZIEKI za rady do tej pory! jeszcze poczekamy moze ktos tu cos napisze.

Podsumowanie tematu

✨ Pralka Candy ACS 80 wyświetla błąd "E2 Errr" i nie uruchamia się na żadnym programie. Problem nie ustępuje nawet po odłączeniu programatora, który jest elektroniczny. Wskazano, że błąd E2 w nowych modelach oznacza problem z dopływem wody, możliwe przyczyny to zakręcona woda lub uszkodzony elektrozawór. Pomiar napięcia wykazał brak zasilania elektrozaworu, natomiast napięcie w innych miejscach wynosiło 78V. Sprawdzono hydrostat i przewód ciśnieniowy – są drożne i czyste. Blokada drzwi działa prawidłowo, jednak dodatkowe przyciski nie reagują, a kontrolka nie zapala się. Brak dostępnej dokumentacji serwisowej do modelu Candy ACS 80 utrudnia diagnozę. Serwis sugeruje wymianę całego programatora, co budzi wątpliwości. Dyskusja wskazuje na konieczność dalszej diagnostyki układu sterowania i zasilania elektrozaworu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA