logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kompresor z klimy jako "turbo" - czy tak mozna?

quadro 30 Wrz 2005 11:33 4443 4
REKLAMA
  • #1 1861329
    quadro
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Mam kompresor z klimatyzacji samochodowej.
    Czy mozna by bylo go zastosowac jako doladowanie do silnika, cos w rodzaju turbo czy kompresora?
  • REKLAMA
  • #2 1861596
    Roli
    Poziom 26  
    Ocena: 169
    Nie wydaje mi sie to zdrowym rozwiązaniem, ponieważ typowy kompresor służacy do doładowania silnka ma specjalną budowe i został specjalnie do tego zadania skonstruowany !!! Kompresor do klimy pompuje ciecz a kompresor do doładowania pompuje powietrze i to jest główna i najważniejsza różnica miedzy nimi, dyskryminująca zastosowanie jednego kompresora w miejsce innego :!:
  • REKLAMA
  • #3 1861819
    jaceksu25
    Poziom 19  
    Ocena: 70
    Roli napisał:
    Nie wydaje mi sie to zdrowym rozwiązaniem, ponieważ typowy kompresor służacy do doładowania silnka ma specjalną budowe i został specjalnie do tego zadania skonstruowany !!! Kompresor do klimy pompuje ciecz a kompresor do doładowania pompuje powietrze i to jest główna i najważniejsza różnica miedzy nimi, dyskryminująca zastosowanie jednego kompresora w miejsce innego :!:

bzdety.... bez urazy
    zeby do kompresora dostala sie ciecz ( jaka kolwiek) to juz by nie chodzil.

Do doladowania nie nadaje sie bo ma za maly wydatek objetosciowy jak by nie patrzec
  • REKLAMA
  • #4 1861835
    mactronic
    Poziom 20  
    Ocena: 73
    Do doładowania silników - tak jak napisał jaceksu25 - stosuje się sprężarki o niskim ciśnieniu,ale o dużym wydatku. Sprężarka z klimy się nie nadaje:cry:
  • #5 1862268
    quadro
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    dzieki wszystkim za pomoc.
    nie pozostaje mi nic innego jak sprzedac te sprezake z klimy.
    to by bylo wszystko.
REKLAMA