Witam, kupiłem uszkodzony TV z zamiarem jego naprawy. Męcze się kilka godzin, mierze, szukam, zerkam na service manual i nie moge dojść do ładu i składu. Chodzi o to, że tv próbuje się uruchomić, zaświeci 3 razy diodą, następuje chwila odstępu, a następnie miga po 4 razy. Mierzyłem napięcia wg service manual (https://www.manualslib.com/manual/870997/Panasonic-Tx-32lx70f.html?page=9#manual) i zauważyłem, że niema napięcia DTV_9V, Main_9V oraz Panel_12V. Przy uruchamianiu słychać też pracujące (chyba) przełączniki wydobywające z siebie cyknięcia. Odpięcie płytki DG_Board daje tyle, że nie następują cyknięcia i tyle. Co warto sprawdzić, aby spróbować odpalić ten TV? Dodam że ktoś wcześniej tu grzebał i wymienił kondensatory, ale nic poza tym nie widać żeby było ruszane.
Na punkcie pomiarowym z płytki P_Board w punkcie P5, pole nr3 napięcie przy włączaniu to 24V i po cyknięciu spada do 0.3V, niewiem czy to jest normalne.
Na punkcie pomiarowym z płytki P_Board w punkcie P5, pole nr3 napięcie przy włączaniu to 24V i po cyknięciu spada do 0.3V, niewiem czy to jest normalne.