logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konfiguracja TL wa850re jako access point z RJ-45 - czy to wykonalne?

edek3r 05 Kwi 2020 19:41 3234 4
REKLAMA
  • #1 18592151
    edek3r
    Poziom 5  
    Ocena: 3
    Witam
    Mam prośbę do użytkowników tego forum aby podpowiedzieli mi czy plan jaki mam do realizacji jest możliwy. Mianowicie zakupiłem wzmacniacz sygnału TL wa850re ale niestety zasięg tego urządzenia nie spełnia moich oczekiwań. Wpadłem na pomysł aby z routera wyprowadzić kable sieciowy RJ-45 podłączyć go do TL wa850re tak aby stał się access point-em i otrzymywał lepszą jakość połączenia co z kolei przełoży się na lepszą jakość transmisji WiFi z TL wa850re. Tylko pytanie czy jest to możliwe?
  • REKLAMA
  • #2 18592165
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8246
    Witaj. Pomysł z kablem dobry. Szkoda, że kupiłeś range extender z wewnętrznymi, słabymi antenami. WA850RE powinien mieć tryb AP, więc możesz go podłączyć po odpowiedniej konfiguracji do kabla: https://www.tp-link.com/pl/support/faq/1143/
  • REKLAMA
  • #3 18592186
    edek3r
    Poziom 5  
    Ocena: 3
    dt1 dziękuję za szybką odpowiedz. Akurat to, że nie ma anten zewnętrznych mi nie przeszkadza gdyż ten TL wa850re będzie bardzo blisko urządzenia, które wymaga sieci WiFi. Wiem, że lepszym rozwiązaniem byłoby postawienie drugiego routera ale chodzi mi tylko o to, że skoro już zakupiłem ten wzmacniacz to chciałbym go wykorzystać bo sprzedawać nie ma sensu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18592188
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8246
    W takiej konfiguracji czy stawiasz drugi router skonfigurowany jako AP czy Range Extender skonfigurowany jako AP nie ma najmniejszego znaczenia. Jeśli zasięg z ubogich anten WiFi będzie OK to można konfigurować i będzie ok.
REKLAMA