logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Deskjet 2620 All-in-one - Drukarka nie widzi nowego tuszu (zamiennego)

Gniewko123 07 Kwi 2020 18:34 8520 8
REKLAMA
  • #1 18597666
    Gniewko123
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Kupiłem na Allegro tusz:
    Spoiler:
    [url=]https://allegro.pl/oferta/tusz-do-304-hp-deskjet-2620-2630-3720-3730-8178280157[/url]
    ale po jego założeniu drukarka uważała, że w pojemniku nie ma tuszu. Mimo to drukowała jeszcze przez jakiś czas.
    Przestało drukować w momencie kiedy zaczął się kończyć również tusz kolorowy. Od tego czasu nie jestem w stanie wydrukować nawet czarnej linijki tekstu.
    W drukarce była i jest nadal wyłączona opcja ochrony pojemników hp.
    Proszę o szybką pomoc. Da się coś z tym zrobić, czy może padłem ofiarą oszustwa na allegro i tusz faktycznie się skończył?
  • REKLAMA
  • #2 18597702
    helmud7543
    Poziom 43  
    Ocena: 1563
    Ale przyjmuje zdania wydruku i próbuje drukować (czyli wciąga papier, głowice pracują itp) tylko kartka jest biała? Bo jeśli tak, to drukarka działa, a tusz albo się skończył bo było go mało, albo był badziewny, albo go wyczerpałeś. Plujki HP nie lubią zaminników (albo mam pecha) i nie chodzi o to, że pokazuje pusty, bo mnie to nie przeszkadza, tylko kiepsko to drukuje.
  • #3 18597769
    Gniewko123
    Poziom 7  
    tak drukarka pracuje jakby próbowała drukować tym czarnym tuszem. teraz ustawiłem w preferencjach żeby drukowało w skali szarości tylko czarnym atramentem ale nie pomogło
    może jest szansa że coś się zapchało/ trzeba przetrzeć jakieś styki?
  • REKLAMA
  • #4 18597925
    helmud7543
    Poziom 43  
    Ocena: 1563
    Nie styki. Zrób czyszczenie głowic z poziomu sterowników urządzenia. Jakby to było coś ze stykami to by wyrzuciło błąd i nie drukowało (nie realizowałby zadań wydruku wcale).
  • #5 18597930
    Sniezynka
    Poziom 33  
    Ocena: 838
    Skończył się tusz i tyle, w HP nie ma zamienników i raczej nie będzie, wszystkie dostępne "zamienniki' to kartridże regenerowane i zależy od szczęścia jaki się trafi.
  • REKLAMA
  • #6 18599239
    Gniewko123
    Poziom 7  
    A da się jakoś otworzyć ten kartridż żeby sprawdzić czy ten tusz tam jest?
  • #7 18599255
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1429
    Mógłbyś zważyć ale to najlepiej zaraz po zakupie i po użyciu, katridże napełnia się od góry, przez otwór w pokrywie. Pokrywa jest zgrzana z obudową.
  • REKLAMA
  • #8 18599343
    Gniewko123
    Poziom 7  
    Właśnie dostałem mail od sprzedawcy który poleca mi przyłożyć kartridż do pary wodnej z czajnika żeby go udrożnić.
    Brzmi to jak wkładanie karty graficznej do piekarnika dlatego pytam, czy to rzeczywiście może mi pomóc, czy raczej jest to sposób na to abym utracił gwarancję i nie mógł reklamować?
  • #9 18599754
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1429
    To tyle co możesz zrobić w domu. Ten element, który nanosi tusz, może się zatkał od słabej jakości tuszu. Czasami to pomaga, albo na talerzyk wody ciepłej (nie wrzątku) postawić kostkę z tuszem i może odpuści.
    Jak podejdzie sprzedawca do gwarancji - to już indywidualna sprawa.
    Jak masz jeszcze pusty tusz i wagę kuchenną, to zważ ten pusty i ten co jest zatkany. Jak waga pustego będzie taka sama to masz odpowiedź.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z drukarką HP Deskjet 2620, która nie rozpoznaje nowego tuszu zamiennego zakupionego na Allegro. Mimo że drukarka działa, wydruki są puste, co sugeruje, że tusz mógł się skończyć lub jest niskiej jakości. Użytkownik wyłączył opcję ochrony pojemników, ale nadal nie może drukować. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, takie jak czyszczenie głowic, sprawdzenie stanu tuszu oraz metody udrożnienia kartridża. Pojawia się również wątpliwość co do jakości zamienników oraz ryzyka utraty gwarancji przy próbie ich naprawy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA