logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Denon AVR-1912: Oryginalny pilot nie wyłącza amplitunera - co robić?

serwis998 09 Kwi 2020 08:32 1224 5
REKLAMA
  • #1 18601897
    serwis998
    Poziom 2  
    Witam, zakupiłem amplituner bez pilota. Kupiłem zamiennik pilota RC-1168 i nie działał w nim m.in. przycisk POWER, żeby go wyłączyć. Nie działa jeszcze jakiś przycisk ale to nie ważne dla mnie. Odesłałem pilota bo myślałem że jest uszkodzony i kupiłem oryginalny Denon. I objawy są te same. Obecnie wyłączam go przyciskiem SLEEP.

Czy ktoś może podpowiedzieć, gdzie szukać przyczyny/usterki?
    Bo szczerze to nie mam pojęcia, od czego zacząć.
  • REKLAMA
  • #2 18601947
    CodeBoy
    Poziom 33  
    Ocena: 686
    Nie wiem czy ten Denon ma diode na froncie, przy przycisku. Jeśli tak to czy zmienia się stan diody po wciśnięciu przycisku na pilocie ?
  • REKLAMA
  • #3 18601981
    serwis998
    Poziom 2  
    Tak, dioda działa przy naciśnięciu przycisku. 2 piloty działają w ten sam sposób. Z inną funkcją bym tak nie walczył, ale wyłączenie amplitunera jest istotne.

Możliwe żeby był popsuty? Jeżeli tak, to co?
  • REKLAMA
  • #4 18601999
    CodeBoy
    Poziom 33  
    Ocena: 686
    Może być jakaś blokada włączona, ja miałem tak ostatnio ze przełączył mi się na Zone 2 i tez nie chciał się wyłączyć z Powera na pilocie (Tylko pokazywał Zone 2 on lub Off ). Rozumiem ze przyciskiem na froncie można go wyłączyć ?
    Zobacz czy coś się pokazuje na wyświetlaczu, jak wciskasz Power na pilocie. Jak masz podpięty TV do niego to zobacz co pokazuje w menu może jakaś blokada, albo inne ustawienia, jak masz podpiętego go do internetu to zobacz czy nie ma jakiejś aktualizacji softu, też z poziomu Menu w Denonie (widok na TV)
  • REKLAMA
  • #6 18602063
    serwis998
    Poziom 2  
    Ok. Czyli coś z ustawieniami.
    Dzisiaj to zrobię.

Dodano po 8 [godziny] 9 [minuty]:

Wygląda na to, że nie zrobię tego resetu - mam nie właściwego pilota i nie ma takich przycisków np. Select Zone i Zone/Device.
    Muszę kupić pilot nr RC-1156 nr kat. 307010087002D ale nie ma już ich w sprzedaży :-(
REKLAMA