logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Philips 43PUS6262/12 nie reaguje na pilota, brak trybu recovery

stacho57 09 Kwi 2020 22:18 3405 4
REKLAMA
  • #1 18604098
    stacho57
    Poziom 29  
    Ocena: 449
    Proszę o pomoc w naprawie TV z chassis TPM17.7E LA. Po włączeniu do prądu, uruchamia się z podświetleniem. Brak reakcji na pilota i joystick. Nie ma restartów. Nie można wejść w tryb odzyskiwania systemu. Minus z tyłu i do prądu 10 sek. Próbowałem też z plusem. I teraz tak: po ściągnięciu oprogramowania i do sieci, nic się nie dzieje. Ale jak zmieni się nazwę ściągniętego firmware z autorun na upgrade.pkg, podejmuje pracę. Działa wszystko prawie poprawnie, łącznie z kartą sieciową. Prawie. Bo trzeba 2 razy włączyć pilotem. Do czasu wyłączenia z prądu. Bez pena nie zadziała. Przy działającym, próba nowego oprogramowania bez efektu. Ani przez USB, ani przez internet. Jeden z forumowiczów przerabiał dokładnie taki temat w tym chassis, ale czy rozwiązał do końca? Koledzy udostępnili mi też pliki z bootloaderem do tego modelu. TV pobiera dane z USB około 10 min. Niestety nie powoduje zmian w pracy TV. Pewnie przy restartach te pliki pomagają. Pytanie. Jak podejść najprościej do problemu. Oczywiście bez wymiany MB. Możliwe, że brakuje cząstki Androida. Może ktoś ma plik ratunkowy, z pomocy technicznej Philipsa, albo swój i podpowie jak wymusić reinstalację systemu. A w trybach serwisowych error 0. Pozdrawiam Świątecznie.
  • REKLAMA
  • #2 18606452
    jeloi
    Poziom 34  
    Ocena: 597
    Do these tensions coincide? Philips 43PUS6262/12 nie reaguje na pilota, brak trybu recovery Philips 43PUS6262/12 nie reaguje na pilota, brak trybu recovery
  • REKLAMA
  • #3 18606597
    stacho57
    Poziom 29  
    Napięcia ok. Problem raczej oprogramowania.
  • REKLAMA
  • #4 18691507
    bethke2
    Poziom 17  
    Ocena: 59
    Witam !
    Czy udało się rozwiązać problem ?
    Mam podobny przypadek, sprzęt uruchamia się tylko z podświetleniem. Udało się go jakoś uruchomić z kombinacjami przycisków na pilocie, zaktualizować oprogramowanie, niestety po którymś odłączeniu z zasilania powrócił do opcji z samym podświetlaniem.
  • #5 18692856
    stacho57
    Poziom 29  
    Niestety problemu nie rozwiązałem. Klient nie chciał czekać. Odebrał i TV pracuje z pendrivem w gnieździe.
REKLAMA