logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Wirus w mojej sieci, przeglądarka nie ładuje stron

xelektronikx 12 Kwi 2020 11:49 591 14
REKLAMA
  • #1 18610757
    xelektronikx
    Poziom 4  
    Ocena: 3
    Mam poważny problem,
    Na wszystkich urządzeniach w domu przeglądarka nie ładuje niektórych stron, nie działa wiele aplikacji typu Skype, minecraft
    Przeskanowalem programem antywirusowym jeden z komputerów i pokazało wiele plików o nazwach exploit i trojan.
    Program FRST nie działa, nie chce się włączyć a pobrana jest dobra wersja pod system.
    Skanuje programem malwarebytes adwcleaner i z każdym skanowaniem i restartem komputera pokazuje 1 blad.
    Czy format tego komputera naprawi problem?
    Czy może da się obejść bez formatu.
    Myślałem że to problem z siecią (mam radiowke) więc podlaczylem antenę prosto pod komputer i problem dalej ten sam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 18610828
    xelektronikx
    Poziom 4  
    Zrobiłem format komputera na którym pojawił się wirus ale problem dalej nie znikł

Dodano po 46 [sekundy]:

Jak wlaczyc ten program w trybie awaryjnym ?

Dodano po 31 [minuty]:

robione na 2 komputerach
    Załączniki:
    • frst2.txt (212.85 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • FRST.txt (220.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Addition.txt (16.86 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Addition2.txt (11.36 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 18610969
    xelektronikx
    Poziom 4  
    Anfa, mam radiowke, jak pisałem wcześniej miałem trojana, bo defender wykrył wiele poważnych problemów i pisało że jest coś z exploit i trojan, zrobilem format na tym komputerze ale teraz nie ma w ogóle Internetu na wszystkich urzadzeniach

Dodano po 1 [minuty]:

Bo odlaczeniu i podlaczeniu zasilania anteny pojawił się problem Ten komputer jest prawdopodobnie dobrze skonfigurowany ale urządzenie lub zasób www microsoft com nie odpowiada

Dodano po 7 [minuty]:

Zmieniłem nawet router na inny ale problem nie znikł, stalo się to wczoraj z godziny na godzinę więc nie wiem w czym problem, sąsiad mieszka 500m ode mnie i ma ten sam internet ale nie ma problemów
  • REKLAMA
  • #13 18611230
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10456
    W logach nie widac infekcji. Menadzer tez ok.

Uruchom okno cmd i zamiesc wynik polecenia: ipconfig /all
    Jezeli komputer polaczyl sie z routerem to sprawdz jeszcze:
    ping 8.8.8.8 i napisz czy odpowiada.
  • #14 18611241
    xelektronikx
    Poziom 4  
    witam, postanowilem zajac sie dns'em czyli komendy ipconfig /flushdns /registerdns /release i /renew
    wszystko wrocilo do normy, wydaje mi sie tez ze dostawca internetu cos zrobil poniewaz zmienil mi sie zewnetrzny adres ip, narazie wszystko dziala i dziekuje za pomoc zamykam temat
  • #15 18611243
    xelektronikx
    Poziom 4  
    witam, postanowilem zajac sie dns'em czyli komendy ipconfig /flushdns /registerdns /release i /renew
    wszystko wrocilo do normy, wydaje mi sie tez ze dostawca internetu cos zrobil poniewaz zmienil mi sie zewnetrzny adres ip, narazie wszystko dziala i dziekuje za pomoc zamykam temat

Dodano po 37 [sekundy]:

wyzej odpowiedzialem

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z wirusami w sieci domowej, gdzie przeglądarki nie ładują niektórych stron, a aplikacje takie jak Skype i Minecraft nie działają. Po skanowaniu komputerów wykryto trojany i exploity. Użytkownik próbował uruchomić program FRST, ale ten nie działał poprawnie. Po formacie jednego z komputerów problem z dostępem do Internetu na wszystkich urządzeniach nie zniknął. Po dalszych próbach, w tym zmianie routera, użytkownik zauważył problemy z DNS. Ostatecznie, po wykonaniu poleceń związanych z DNS w wierszu poleceń, problem został rozwiązany, a dostęp do Internetu przywrócony.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA