logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie kina domowego - Problem z podłączeniem Manta MM2500 Crystal to telew

krzmal0140 15 Kwi 2020 15:00 975 2
REKLAMA
  • #1 18619685
    krzmal0140
    Poziom 1  
    Cześć

Czy da się podłączyć zestaw głośniczków Manta MM2500 Crystal do telewizora LG OLED 55EG9A7V?
    Podpiąłem głośniki do kina i z niego poprzez wyjście AUX do telewizora.
    Niestety w nie mogę wybrać w opcji głośności takiego zestawu i dźwięku ni ma.
    Załączam fotkę
    Podłączenie kina domowego - Problem z podłączeniem Manta MM2500 Crystal to telew

Pomożecie?
  • REKLAMA
  • #2 18619716
    Piotr730
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Witam! Na wejściu aux urządzenie nie obsługuje kina 5.1. Jeśli zależy Ci na dwukanałowym stereo to w menu ustawieniach znajdź wybór źródła AUX i na telewizorze również ustaw taka opcje jeżeli ją posiada. W końcowym przypadku pozostaje użyć tylko kabla optycznego lub HDMI którego Twoja Manta nie obsługuje.

Dodano po 18 [minuty]:

Lub zaopatrz się w takie urządzenie:

https://allegro.pl/oferta/konwerter-dekoder-d...1686?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
  • #3 18679395
    Yourie84
    Poziom 1  
    Cześć mam nieco podobny problem, z tym że próbuje podłączyć do tego tv nieco starsze urządzenie: Zestaw kina domowego PANASONIC z odtwarzaczem DVD Model No. SC-PT160. Poniżej tył urządzenia:
    Wyjście AV z Panasonic połączyłem kablem Adapter SCART-CINCH (3 RCA) z wejściem AV w LG ale nadal nie ma dźwięku w głośniczkach.
    Czy muszę dokupić dodatkowo kabel audio?
    Czy jak to rozwiązać?

Pozdrawiam
REKLAMA