Temat dość ciekawy - nie wiem czy to kwestia konstrukcji odpływu bo pompka spustowa jest tam gdzie zawsze prawy dolny róg z przodu natomiast wąż odpływowy nie idzie na tył pralki i do góry tylko wychodzi z tyłu dołem. Teraz do sedna. Pralka pierze normalnie jednak podczas prania jak i postoju kiedy woda jest w pralce woda sączy się wężem odpływowym. Nawet dość intensywnie,że na długim programie pralka potwiafi zwrócić kod błędu H2O. Mam tę pralkę od 2 dni. Używana do testów bo finalne przeznaczenie jest inne jednak jestem ciekawy tej usterki. Co zostało sprawdzone:
wąż odpływowy łączący zbiornik oraz pompkę spustową zdemontowany, wyczyszczony, kulka umyta,
pompka stustowa przeczyszczona. Zastanawiam się czy oryginalnie w pompce stustowej nie ma jakiegoś zaworu, który uchyla się dopiero wtedy jak pompka załączy się.
Biorę pod uwagę rozciągnięty wąż odpływowy ( zbiornik - pompa ), przez co jak kulka idzie w górę to słabo uszczelnia, lub coś z pompą spustową. Nie wiem może ten model tak ma choć wydaje mi się to nielogiczne. Nie chcę w ciemno kupoważ wężą z kulką
wąż odpływowy łączący zbiornik oraz pompkę spustową zdemontowany, wyczyszczony, kulka umyta,
pompka stustowa przeczyszczona. Zastanawiam się czy oryginalnie w pompce stustowej nie ma jakiegoś zaworu, który uchyla się dopiero wtedy jak pompka załączy się.
Biorę pod uwagę rozciągnięty wąż odpływowy ( zbiornik - pompa ), przez co jak kulka idzie w górę to słabo uszczelnia, lub coś z pompą spustową. Nie wiem może ten model tak ma choć wydaje mi się to nielogiczne. Nie chcę w ciemno kupoważ wężą z kulką