logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sprawdzić sieć simlock w telefonie Nokia 3100?

junak 01 Paź 2005 16:35 8360 6
REKLAMA
  • #1 1864738
    junak
    Poziom 17  
    Ocena: 37
    Pytanie tak jak w temacie , koleś zostawił mi 3100 i nie mam informacji na temat smoka, czy jest jakaś metoda,jakiś kod?
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 1864762
    NOKTEL
    Poziom 27  
    Ocena: 6
    Raczej nie ma takiej mozliwosci chyba ze podłączysz do kompa lub jezeli sa jakies oznaczenia sieci lub w srodkujest karta danego operatora:D
  • REKLAMA
  • #3 1864799
    junak
    Poziom 17  
    tel bez oznaczeń firmowych mam kartęplusa i ery i na nich jest : telefon ma ograniczenia ,czy coś w tym stylu ,innych kart nie mam a wygenerowany kod na ideę jest błędny.Chyba się muszę spotkać z kolesiem.
  • REKLAMA
  • #4 1864804
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    Poprostu musisz włożyć kartę z idei i będziesz wszystko wiedziaał. Kod jest błedny bo możliwe że źle ten kod generujesz.
    pozdr
  • #5 1864818
    junak
    Poziom 17  
    A czym najlepiej wygenerować ten kod aby mieć pewność ,nie chciałbym zlikwdować wszystkich możliwości ?
  • REKLAMA
  • #7 2301305
    junak
    Poziom 17  
    Smok zdięty , okazało się że kalk był nie taki jak potrzeba.
    Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ W celu sprawdzenia blokady SIMLOCK w telefonie Nokia 3100 nie ma prostego kodu dostępnego bezpośrednio z poziomu telefonu. Można spróbować włożyć kartę SIM operatora, na którego sieć telefon może być zablokowany (np. Idea), aby sprawdzić, czy telefon akceptuje kartę, co potwierdzi obecność blokady. Generowanie kodu odblokowującego wymaga odpowiedniego kalkulatora kodów, ponieważ błędne generowanie kodu może uniemożliwić odblokowanie. Wskazane jest podłączenie telefonu do komputera lub sprawdzenie oznaczeń operatora na obudowie lub wewnątrz telefonu. W dyskusji podano link do źródła z dodatkowymi informacjami na temat SIMLOCK w Nokia 3100. Ostatecznie problem został rozwiązany poprzez poprawne wygenerowanie kodu odblokowującego.
REKLAMA