logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić system airbag w Passat B5 po wypadku? Co wymienić?

artek08500 02 Paź 2005 00:22 7223 8
REKLAMA
  • #1 1865940
    artek08500
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    witam
    auto jest po wypadku ma wystrzelone 2 poduszki kierowcy i pasażera mam pytanie co wymienić aby przywrócić sprawne działanie systemu airbag w tym aucie .Mam poduszki ,pas kierowcy,czy trzeba wymieniać czyjniki ? jak naprawić sterownik ? mam interface do vw oraz programator eeprom .Auto ma sterownik na 2 poduszki i jest z 97roku
    prosiłbym o jakies informacje na ten temat
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1865973
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 1866280
    kamyczek
    Poziom 38  
    Ocena: 573
    Elektrit zapopmniałes o napinaczach pasów widziałes żeby strzeliły poduszki a napinacze nie (no chyba że już ich tam nie było )
  • #4 1866570
    artek08500
    Poziom 12  
    a jak naprawić sterownik airbagu i czy czyjniki są ,,wielorazowego '' użytku? ewentualnie jak je sprawdzić?
  • REKLAMA
  • #5 1867197
    Sady
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 373
    To weź sterownik zrzuć zapis i dalej :)

Pozdrawiam Sadek
  • REKLAMA
  • #6 1867423
    artek08500
    Poziom 12  
    sady mógłbys troszke rozwinąć ? interesuje mni ten temat i chciałbym się tego nauczyć
  • #7 1867479
    morfi020
    Poziom 20  
    Ocena: 17
    a nie lepiej kupic cały komplet poduchy napinacze i sterownik z jednego auta wymontowane ??
  • #8 2158086
    polonez58
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    interesuje mnie schemat połączeń ilość elementów związanych z poduszkami i gdzie są rozmieszczone ...............:!::!: dziekuję za pomoc.............. :evil:
  • #9 4885435
    Danny87
    Poziom 12  
    Ocena: 235
    mam ten sam problem, tylko chodzi mi o to czy poduszki zakupione musza miec takie same numery jak te wystrzelone ??

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W przypadku naprawy systemu airbag w Volkswagen Passat B5 po wypadku, gdy wystrzeliły poduszki kierowcy i pasażera, konieczna jest wymiana obu poduszek oraz pasów bezpieczeństwa z napinaczami, które często ulegają aktywacji razem z poduszkami. Należy również sprawdzić taśmę pod kierownicą pod kątem przerwania lub uszkodzenia oraz stan złącza, które może być nadtopione. Sterownik airbag wymaga wymazania danych powypadkowych z pamięci, jednak standardowe narzędzia diagnostyczne VAG ani programator EEPROM nie zawsze umożliwiają resetowanie tych danych. Wymiana całego zestawu – poduszek, napinaczy i sterownika z jednego, sprawnego auta – jest często proponowanym rozwiązaniem. Dodatkowo pojawiło się pytanie o możliwość wielokrotnego użycia czujników (czyjników) airbagu oraz metody ich sprawdzenia, jednak brak jednoznacznej odpowiedzi. Użytkownicy interesują się również schematami połączeń i rozmieszczeniem elementów systemu airbag w Passacie B5 z 1997 roku. Pojawiła się też kwestia zgodności numerów części nowych poduszek z oryginalnymi wystrzelonymi.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA