logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Uszkodzony zatrzask klawiatury w laptopie - jak naprawić?

NSralii 24 Kwi 2020 11:08 1065 6
REKLAMA
  • #1 18642959
    NSralii
    Poziom 5  
    Ocena: 13
    Witam. Ostatnio chciałem przeczyścic laptopa podczas otwierania musiałem odpiąć klawiaturę pod którą znajdowały się śrubki ale zrobiłem to tak nie umiejętnie jest uszkodziłem zatrzaski które trzymają klawiaturę i teraz nie dopina sie wogule z prawej strony . Czy da się to jakoś naprawić albo zrobić tak żeby klawiatura nie "latała" ale trzymała sie.Dziekuje za pomoc!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18643003
    viayner
    Poziom 43  
    Ocena: 2032
    Witam,
    nie wiadomo o czym rozmawiamy i jak to wyglada! tylko ty to widzisz i wiesz o jakim laptopie mowa, wiec odpowiedz moze byc jedna - improwizuj.
    Cos byc moze mozna dogiac czy dorobic ale nie wiadomo co.
    Na drugi raz spokoj/rozwaga i analiza uchronia cie przed podobnymi problemami.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 18643005
    Andrzej Ch.
    Poziom 33  
    Ocena: 387
    Wystarczy skleić uszkodzone zatrzaski klejem w ostateczności przykleić klawiaturę dwustronną taśmą klejącą do elementu obudowy pod klawiaturą w miejscu gdzie takie sklejenie jest możliwe i taśma będzie trzymać.
  • #4 18643009
    NSralii
    Poziom 5  
    Dziękuję za pomoc i przepraszam za to ,że nie podałem za mało informacji .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 18643013
    zdzichokol
    Poziom 15  
    Ocena: 45
    Najszybciej bedzie użyć taśmy dwustronnej albo kleju na gorąco, zależy też jakie będą elementy pod klawiaturą w miejscu klejenia/mocowania i do tego dobrał bym metode naprawy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 18643019
    Andrzej Ch.
    Poziom 33  
    Ocena: 387
    Z tym klejem na gorąco to bym uważał jednak, taśma klejąca zdecydowanie mniej inwazyjna.
  • #7 18643528
    NSralii
    Poziom 5  
    Dwustronna taśma rozwiązała problem

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z uszkodzonym zatrzaskiem klawiatury w laptopie, który nie trzyma się z prawej strony po nieumiejętnym demontażu. W odpowiedziach zasugerowano kilka metod naprawy, w tym sklejanie uszkodzonych zatrzasków, użycie dwustronnej taśmy klejącej lub kleju na gorąco. Użytkownik ostatecznie rozwiązał problem za pomocą taśmy dwustronnej, co okazało się skuteczne i mniej inwazyjne.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA