logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

głupia klawiatura w laptopie - najprawdopodobniej zalana

apstynent 16 Paź 2003 20:44 2602 3
REKLAMA
  • #1 363871
    apstynent
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    witam
    Mniej więcej 10% klawiszy w moim lapku nie działa. Jest to o tyle denerwujące że są to m.in.: "o", ".", "Esc" i strzałka w lewo.
    Podejrzewam że jakiś głąb po prostu wylał na nią coś mokrego (na co wskazuje warstwa czegoś lepkiego pod klawiszami)
    no i co ja mam teraz zrobić? można to jakoś wyczyścić?
  • REKLAMA
  • #2 363932
    pioart
    Poziom 38  
    Ocena: 1471
    Witam
    Wszystko zależy jaka to klawka.Tak czy tak musisz rozebrać.Proponuję zrobić sobie zdięcie klawki przed rozb. i zaopatrzyć się w zestawik do naprawy napylanych ścierzek /coś takiego jak do naprawy ogrz. szyby w aucie/. Już to trenowałem , no i miernik też będzie niezbędny. Jest jeszcze inne wyjście ok300 zł nowa
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 364110
    Masster
    Poziom 32  
    Ocena: 46
    A może poprostu ją ktoś wyjmował i tasiemka łącząca klawiaturę z płytą główną nie łączy jak trzeba. Miałem tak w swoim i pomogło ponowne zaciśnięcie tasiemki w gnieździe czasem pomagało lekkie poruszenie tasiemką w gnieździe. Sprawdź najpierw to a jeżeli nie zadziała to zrób to co pisał kolega wcześniej.
  • #4 364299
    apstynent
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    hmmm... dzisiaj będę coś kombinował: najpierw to, co powiwedział Masster, a jeśli nie pomoże to zastosuję radę pioarta.
    dzięki i trzymajcie za mnie kciuki :)

dopisane 17.10.`03:
    już wiem o co chodzi: z keybooradu do lapka idzie 3 tasiemki: patrząc od lewej trony jest to 6, 11, 15 zalanych jakimś plastikiem drucików
    jeżeli ten z 6-cioma drucikami wypnę to keyb. działa tak samo jak z wpiętą tasiemką (czyli nie wszystkie klawisze reagują)
    no i teraz nie wiem co z tą zasraną tasiemką robić :(
REKLAMA