logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dopłata za montaż opon kupionych na Allegro - czy jest uzasadniona?

26 Kwi 2020 18:16 720 6
REKLAMA
  • #1 18649246
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #2 18649255
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2469
    eurotips napisał:
    To już drugi sezon jak za wymianę opon przy zakładaniu funkiel nówki kompletu warsztat pobiera ekstra 5zł za sztukę za to że...
    ...komplet NOWYCH opon był kupiony na Allegro a nie u nich w warsztacie na miejscu. Przy przerzutce na używane tej opłaty nie pobierają.

Czy ktoś może przybliżyć mi o co tu chodzi, warsztat poważny, nawet pracownicy na umowę o pracę, o co tu może chodzić ?

o 5zł na sztuce :D
  • REKLAMA
  • #3 18649288
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6508
    Niektóre warsztaty przy zakupie opon u nich używek lub nowych zakładają gratis. O co tu chodzi?
    Ot ceny usług są umowne i mogą zależeć od wielu czynników ustalonych przez wykonującego usługę. Ważne aby klient przed wykonaniem usługi koszt usługi znał. Jak ktoś już napisał
    Cytat:
    o 5zł na sztuce :D
    :shii:
  • REKLAMA
  • #4 18649500
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 18649527
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6508
    eurotips napisał:
    ...
    Spotkał się ktoś jeszcze z taką dopłatą ?

Tak na serio to pierwsze słyszę o podniesieniu o 30-50% ceny (koszt przekładki to 4x10 do 15 zł) usługi za to, że zakładane są nowe nabyte poza zakładem usługowym a nie używane opony. Odwrotnie - darmowe założenie po zakupie to właściwie standard oczywiście pierwszy raz. Osobiście mam 2 samochody ale do obu mają letnie i zimowe na felgach. Sam wymieniam koła a nie tylko opony.
    A paragon z kasy fiskalnej wydał?
  • REKLAMA
  • #6 18649556
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 18649930
    MoniTOX
    Poziom 27  
    Ocena: 320
    Szukają frajera i tyle.
    Niestety sam nie zapytałem i za założenie nowych opon 16" zapłaciłem 96zł, a u drugiego z zapytaniem przed 65zł.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy dodatkowej opłaty 5 zł za montaż nowych opon zakupionych na Allegro w warsztacie, który nie pobiera tej opłaty przy wymianie używanych opon. Użytkownicy zauważają, że takie praktyki są nietypowe, a ceny usług mogą być umowne. Wiele osób podkreśla, że standardem jest darmowe zakładanie opon po ich zakupie w danym warsztacie. Pojawiają się również wątpliwości co do transparentności cennika oraz zasadności dodatkowych opłat, co prowadzi do podejrzeń o nadużycia ze strony warsztatu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA