Witam mam taki problem że nie mogę wejść do biosu laptopa w żaden podany na internecie sposób kombinacji ani też z ustawień zaawansowanych. Klawisz F2 niestety daje tylko to co na zdjęciu i to po odpieciu dysku twardego bo inaczej Windows 10 pro startuje od razu. Nie wyjmowalem jeszcze bateryjki biosu bo wiąże się to z kompletną rozbiórką laptopa ale i to spróbuje choć z tego co czytałem na forach to też nie pomaga. Problem w tym że ciężko stwierdzić co to za model laptopa bo dolna obudowa jest RV511 a ramka matrycy RV520 natomiast system Windows w msinfo32.exe pokazuje że model laptopa to RC420; RC520; RC720.
Natomiast według systemu wersja płyty głównej to: FAB1
Wersja biosu 03FA z dnia 28.03.11r
I teraz pytanie jak wejść skoro to nie jest bios UEFI i jest biosem od Phoenix-a
Dodam że próbowałem też tego co na zdjęciu ze strona www i też nie działa nic nie skutkuje.
Wygranie aktualizacji biosu można ale trzeba mieć Windows 7 zainstalowany na tym laptopie a w nim zostało zrobione uaktualnienie do jowszego Windowsa i się nie da przez oprogramowanie od Samsunga wgrać biosu choć też nie wiem czy aktualizacja by otworzyła możliwość wejścia do biosu. Najprawdopodobniej jest w nim włączony SecureBoot pytanie jak to obejść by się dostać do biosu?
Natomiast według systemu wersja płyty głównej to: FAB1
Wersja biosu 03FA z dnia 28.03.11r
I teraz pytanie jak wejść skoro to nie jest bios UEFI i jest biosem od Phoenix-a
Dodam że próbowałem też tego co na zdjęciu ze strona www i też nie działa nic nie skutkuje.
Wygranie aktualizacji biosu można ale trzeba mieć Windows 7 zainstalowany na tym laptopie a w nim zostało zrobione uaktualnienie do jowszego Windowsa i się nie da przez oprogramowanie od Samsunga wgrać biosu choć też nie wiem czy aktualizacja by otworzyła możliwość wejścia do biosu. Najprawdopodobniej jest w nim włączony SecureBoot pytanie jak to obejść by się dostać do biosu?