logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ominąć blokadę portów w akademiku Politechniki Rzeszowskiej?

arturbor. 03 Paź 2005 18:10 2748 4
REKLAMA
  • #1 1869986
    arturbor.
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    czesc mam problem od paru dni mieszkam w akademiku na politechnice rzeszowskiej i chciałem sobie sciągnąć troche mp3 i jakieś filmy ale nie moge zadnym programme sie połączyć z serwerem mysle ze pewnei porty są poblokowane na serwerze i mam pytanei czy są jakies programy do sciągania ktore by tą bariere omineły lub jak to obejść. bardzo prosze o pomoc i z góry dziekuje za nadesłane odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 1871152
    Pavel81
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    Na 100% porty są poblokowane. Proszę spróbować programem bearshare. Proszę napisać również jakie programy były już wypróbowywane. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 1871689
    Artur22
    Poziom 15  
    witam
    mam podobny problem chcialbym sie zapytac- ktory port odpowiada za sciaganie czegokolwiek ze stron?? np. ze strony gg nie moge nawet instalki sciagnac i to dotyczy sie kazdej strony jak chce cos sciagnac...:/
  • REKLAMA
  • #4 1872185
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    WWW pracuje na jednym porcie i wchodzac po stronach pobierasz wlasnie rozne pliki ktore sa elementem danej www, to mozna instalke gg sciagnac zinnego zrodla jak nei da sie od producenta :), predzej blokuje admin na proxy pewne pliki, a nie opisales z jakeigo serwera chcesz sciagac czy jak i wlasciwie co sciagac bo to wazne, sporo programow do sciagania plikow typu p2p daje sobie rade z blokowaniem np portow.
  • #5 1872425
    Artur22
    Poziom 15  
    Mam taki duzzy problem z mojasiecia radiowa 2 kompy (router Linksys befw11s4+ karta wifi Asus) Nasz problem polega na tym ze:
    zainstalowalismy wszystko
    * net dziala tzn stronki normalnie sie otwieraja na 2 kompach tylko jest problem ze sciaganiem czego kolwiek czy ze strony czy przez program p2p- sciaga sie kilkanascie sekund i transfer sie zatrzymuje(dzieje sie tak na 2 kompach), zauwazylismy ,ze problem znika jak jeden komputer jest wylaczony... aha na gg tez sie nie widzimy wogole.... Szukalem na forum i w ktoryms poscie wyczytalem ze mozna wylaczyc funkcje w ustawieniach routera DMZ Host- wlaczylem na enabled i wpisalem swoje Ip komputera i moge sciagac normalnie a kumpel nie, jezeli wpisze tam jego ip to on moze a ja nie... o co tutaj chodzi? chcialbym jeszcze ustawic/podzielic te 1mb na 2 kompy po rowno na stale.... czy ktos pomoze te piekielna skrzynke skonfigurowac...? Wielkie dzieki za pomoc...
REKLAMA