logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam sprawdzonego schematu wykrywacza metali typu PI o dobrym zasięgu

promanik 03 Paź 2005 20:29 3274 4
REKLAMA
  • #1 1870379
    promanik
    Poziom 2  
    Witam Wszystkich!,

Wiem, że ten temat pojawiał się na Forum wielokrotnie, ale dość ciężko było mi wybrać odpowiedni schemat wykrywacza, który byłby bez błędów, dlatego proszę o pomoc! Poszukuję schematu dobrego, sprawdzonego wykrywacza najlepiej typu PI. Zależy mi zarówno na dobrych zasięgach, jak i stabilności.

Będę wdzięczny za wszelką pomoc!

Pozdrawiam!

Paweł Romanik
  • REKLAMA
  • #2 1870764
    tojatomek
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Jeżlei ma być to prosta konstrukcja, to możesz zrobić kit Jabla "Implsowy wykrywacz metali" będziesz miał tam wszystkie elementy i tylko polutować... Wszystkie poza cewką którą musisz zrobić sam, to wcale nie jest trudne, powiem że nawet proste :) tylko musisz mieć drut nawojowy o odpowiedniej grubości.
  • REKLAMA
  • #3 1872510
    promanik
    Poziom 2  
    Hmm. Nie zastanawiałem się wcześniej nad Jablem ...

Czy wie Ktos może z Was, czy ta konstrukcja nie ustępuje pod względem stabilności i zasięgów dobrze wykonanym "samoróbkom"? Miał może Ktoś okazję porównać te dwa rozwiązania?

Będę wdzięczny za każde sugestie.
    Pozdrawiam!
    Paweł Romanik
  • REKLAMA
  • #5 1873183
    tojatomek
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Jabel jest lepszy (niewiele) zasięgowo od dobrze wykonanych prostych samoróbek typu sandbanks, a jeżeli chodzi o stabilnosć to wszystkie są kiepskie - ucieka im próg.
REKLAMA