Czesc, jak kupowalem kompa 3 lata temu to i Wiedźmin 3 i Gta5 smigaly jak po maśle, zero przycinek wszystko na ultra, odkad jest gta na epicu za free stwierdzilem ze pogram z nudów, ale podczas jazdy samochodami i latania mnie przycina albo zacina renderowanie i są takie sytuacje ze jak wjade w cos za szybko autem to na moment znikają tekstury tego w co wjade, łapie laga i nagle sie pojawiają "znikąd". Procek w gta zużycie 65-100% , średnie temperatury na CPU 52-55, max 62 stopnie przy 100% zużycia. Grafika wporządku w okolicach 60% zużycie, max 80%, ale kiedy jest spadek fps to procek dobija do 100% a grafika spada na 0% na doslownie sekundę po czym wszystko wraca do normy. Odpaliłem wiedźmina 3 i sytuacja ta sama, spadki do 5 fps sekundowe. Jakies rady jak temu zaradzić?
Gtx 1060 6gb palit super jetstream, i3 8100, 8gb ram dysk toshiba 1tb hdd.
Zaden proces w tle mi nie obciaza tak kompa zeby to on był problemem, a potrafie miec sekundowe spadki ze 100 do 5fps. Ustawienia domyslne w gta wrzuca mi wszystko na very high i tak też mam. Komputer był formatowany miesiąc temu, wszystkie sterowniki aktualne i brak syfu. Robiłem godzinny stress test programem realbench, wszystko wyszło dobrze, robiłem test memtestem też wszystko wyszło dobrze, nie bardzo wiem jak rozszyfrować smart z dysku, więc wrzucam zdjęcie, może ktoś powie mi coś więcej.. Podejrzewam procek/dysk/zasilacz, aczkolwiek nie wiem jak to posprawdzać żeby mieć pewność gdzie leży problem.
Gtx 1060 6gb palit super jetstream, i3 8100, 8gb ram dysk toshiba 1tb hdd.
Zaden proces w tle mi nie obciaza tak kompa zeby to on był problemem, a potrafie miec sekundowe spadki ze 100 do 5fps. Ustawienia domyslne w gta wrzuca mi wszystko na very high i tak też mam. Komputer był formatowany miesiąc temu, wszystkie sterowniki aktualne i brak syfu. Robiłem godzinny stress test programem realbench, wszystko wyszło dobrze, robiłem test memtestem też wszystko wyszło dobrze, nie bardzo wiem jak rozszyfrować smart z dysku, więc wrzucam zdjęcie, może ktoś powie mi coś więcej.. Podejrzewam procek/dysk/zasilacz, aczkolwiek nie wiem jak to posprawdzać żeby mieć pewność gdzie leży problem.