siema mam problem z knokiem otusz to nie działa na moim xp robie właściwie krok po kroku jak jest to opisywane na stronach nim tytułowanych np www.plishgsm.pl i w momencie gdy fon jest podłaczony i chce wrzucić nowy flash na fon i ładuje flasha do knoka wyskakuje komenda włącz power w fonie wiec właczam na krutko tak by się nie uruchomił a rospoczełą sie operacja flaszchowania knok wisi czasowo nic nie robiąc po tym wyskakuje mi komenda "cannot prepare phone" ustawiałem w biosie i na spp i na epp na wszystkie morzliwe sposoby i nic nie daje wciąz w kóło ten sam komunikat a gdy ustawiam zgodnośc z win 98 i milenium to wyskakuje mi komenda tego typu lecz wówczas nawet nie wyskakuje komenda włączenia power w fonie " cannot initialize devise " a jeśli chodzi o ninne programy do flashowania np rolis to wysakuje mi komenda "power off mobile first and them connect " kombinowałem rużnie i z userport i bez niego i zgodnośc z 98/milenium i nic nokia tool jako przez mbus działją spoko natomiast przez lpt nie morze mi ktoś wyjaśni w czym problem to mój adres joshi(_at_)neostrada.pl lub gg 7410128