logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Termet TermaQ Electronic G-19-02 - nie zapala, iskra jest

mateusztt 05 Cze 2020 13:03 3048 4
  • #1 18740338
    mateusztt
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam !
    Coś jest nie tak z moim piecykiem Termet TermaQ Electronic G-19-02, a mianowicie gaz nie zapala, mimo że iskra ładnie skacze
    ( baterie wymieniłem, elektrodę wyczyściłem ), a palnik zapalający ( pilot ) syczy.
    W tej sytuacji spróbowałem odpalić zapałką i wtedy elegancko zapaliło :). Można też zamknąć przepływ wody i ponownie szybko otworzyć,
    wtedy odpali od iskry tak na 90%.
    Co może być zepsute, byłbym wdzięczny za podpowiedź.

Pozdrawiam !
  • #2 18740510
    zales.vip
    Poziom 31  
    Ocena: 589
    Regulacja? Może Iskra skacze ale nie w tym miejscu? Może z przewodu do elektrody zapalającej jest przebicie gdzieś do obudowy i iskra jest za słaba?
  • #3 18741276
    kz61
    Poziom 27  
    Ocena: 317
    Ten podgrzewacz ma pilota (palnik zapalający) i palnik główny. Brak info co się zapala a co nie. Jak pilot nie zapali to nie ma prawa pojawić się gaz na głównym.
  • #4 18741299
    mateusztt
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Oczywiście miałem na myśli palnik zapalający ( pilota ), który nie zapala się.
    Iskra skacze pionowo w dół, z elektrody na palnik zapalający. Biorąc pod uwagę eksperyment z zapałką, wydaje się że iskra jest za słaba ( przy nowych bateriach ). Jeśli tak, to co można z tym zrobić ?
  • #5 18900909
    maciejkao
    Poziom 13  
    Ocena: 30
    A wez i wyczysc papierem sciernym szklanym, o drobnej gradacji (500 i wyzszej) wszystkie preciki przy zespole zapalacza. I napisz, co sie zmienilo.
REKLAMA