Hej. Pisze do Was, bo już nie wiem co mam robić. Dzisiaj postanowiłem zmienić mojego Windowsa 7 na Windowsa 10. Wszystko szło idealnie, system zainstalował się bez problemu aż tu nagle przy końcowych poprawkach pojawiło się "Scanning and repairing drive D 100%".
Na moim komputerze posiadam 3 dyski,
Pierwszy C - SSD, na którym instalowałem windowsa
Drugi E - zwyczajny dysk HDD, który służy za kopie zapasową
Trzeci D - również HDD, na tym dysku miałem wszystko, zdjęcia, muzykę, programy, gry.
Śmieszną sytuacją jest też to, że po zmianie systemu dysk drugi i trzeci zamieniły się literkami. Dysk zapasowy był dyskiem D a dysk główny był dyskiem E.
Komputer widzi dysk, ale po kliknięciu w niego pojawia się napis "Musisz sformatować dysk w napędzie, zanim będzie można go użyć" Wszystko działało bez zastrzeżeń, problem wystąpił dopiero po zaktualizowaniu systemu. Błagam Was o pomoc, niestety zapasowy dysk jest za mały, by zmieścić najważniejsze rzeczy, a też nie robię kopii regularnie, więc nie mam najważniejszych rzeczy. Może powrót do Windowsa 7 pomoże?
Windows 10 Pro
MSI Z87-G43
Gtx 1070 Ti
Crystal Disk Info -
Hd Tune Pro -
Na moim komputerze posiadam 3 dyski,
Pierwszy C - SSD, na którym instalowałem windowsa
Drugi E - zwyczajny dysk HDD, który służy za kopie zapasową
Trzeci D - również HDD, na tym dysku miałem wszystko, zdjęcia, muzykę, programy, gry.
Śmieszną sytuacją jest też to, że po zmianie systemu dysk drugi i trzeci zamieniły się literkami. Dysk zapasowy był dyskiem D a dysk główny był dyskiem E.
Komputer widzi dysk, ale po kliknięciu w niego pojawia się napis "Musisz sformatować dysk w napędzie, zanim będzie można go użyć" Wszystko działało bez zastrzeżeń, problem wystąpił dopiero po zaktualizowaniu systemu. Błagam Was o pomoc, niestety zapasowy dysk jest za mały, by zmieścić najważniejsze rzeczy, a też nie robię kopii regularnie, więc nie mam najważniejszych rzeczy. Może powrót do Windowsa 7 pomoże?
Windows 10 Pro
MSI Z87-G43
Gtx 1070 Ti
Crystal Disk Info -
Hd Tune Pro -