logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] De'Longhi Eletta Cappuccino Top - komunikat zbyt drobno zmielona kawa mimo odkamieniania

Piotrbanan 08 Cze 2020 16:45 2931 5
REKLAMA
  • #1 18747000
    Piotrbanan
    Poziom 6  
    Ocena: 4
    Witam,
    Problem z ekspresem Delonghi Eletta Capuchino Top, co jakiś czas pojawia się komunikat zbyt drobno zmielona kawa, wyreguluj młynek.
    Ilość kaw na liczniku 7400, po 6000 wymieniłem sprzęgło spieniacza.
    Właśnie go odkamieniłem, odkamienianie robione systematycznie, zrobiłem dwie sztuki Cafe late i znowu ten komunikat.
    Pomóżcie co mam przeglądnąć, co przeczyścić, jak ugryźć ten temat.
    Pozdrawiam.
    Piotr
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18747877
    robsons10
    Poziom 23  
    Ocena: 401
    Komunikat o którym piszesz generalnie dotyczy problemu z przepływem wody. W jakich okolicznościach występuje komunikat czy na kawach mlecznych czy na czarnych też. Czy nalewka czy są problemy: cichnie pompa jakby ją dławiło i następnie komunikat--więcej szczegółów...
  • REKLAMA
  • #3 18748016
    Piotrbanan
    Poziom 6  
    Wiesz co , właśnie próbowałem zrobić kawę i pojawił się nowy komunikat , obwód zapchany , napelnij obwód, już przy uruchomieniu się pojawił ten komunikat podczas przeplukiwania urządzenia które następuje automatycznie , 3 godziny wczesniej robilem cappuccino i jak zaczęła lać się kawa to rzeczywiście dlawilo go nieźle ale zrobił kawę . Wracając jeszcze do pytania właściwego przy czarnej kawie też pojawia się komunikat z regulacją młynka i kawa nie leci , czyli co spróbować punkt po punkcie zlokalizować gdzie nastąpiło zatkanie , czyscilem już sitko zaparzacza ale wydaje mi sie że jest coraz gorzej . Zupełnie inaczej brzmi jego praca w ostatnich dniach .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18754339
    robsons10
    Poziom 23  
    Ocena: 401
    Temat dość szeroki. Jeśli pompa cichnie podczas robienia kawy to coś go dławi, jeśli hałasuje to ni ciągnie wody. Może być coś przytkane w obwodzie - zazwyczaj gdzieś w okolicy infuzora. Jednak z objawów obstawiam że może być coś z pompą wody-najlepiej podstawić nową, ewentualnie wyjąć zaworek z pod sitka zaparzacza i potestować czy coś się zmieni. Tyle na początek.
  • REKLAMA
  • #5 18754361
    Piotrbanan
    Poziom 6  
    Dzięki, za pomoc, rozkręcilem cały zaparzacz , wyczyscikem sitka , zawory wężyki , zeszło mi że 4 godziny ale ekspres na te chwilę chodzi jak nowy, tak jak pisałeś pewnie był przytkany od 4 lat nie był tak czyszczony , tak że jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
    Piotr
  • #6 18754362
    Piotrbanan
    Poziom 6  
    Dzięki, za pomoc, rozkręcilem cały zaparzacz , wyczyscikem sitka , zawory wężyki , zeszło mi że 4 godziny ale ekspres na te chwilę chodzi jak nowy, tak jak pisałeś pewnie był przytkany od 4 lat nie był tak czyszczony , tak że jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
    Piotr

Dodano po 1 [minuty]:

Rozkrecony i wyczyszczony cały zaparzacz .
REKLAMA