Mam problem z ekspresem. Miał komunikat "alarm ogólny", ale już się to nie powtarza. Teraz po włączeniu ekspresu włącza płukanie, później zmienia na podgrzewanie i na podgrzewaniu staje. Pomaga kliknięcie gorącej wody, wyłączenie jej, ekspres wtedy przechodzi w normalny stan pracy. Wydaje mi się, że po wybraniu kawy do momentu w którym kawa zaczyna lecieć mija dłuższy czas niż kiedyś. Strumień kawy z dysz jest nieregularny, czasem na chwilę kawa przestaje lecieć.
Kilkukrotnie ekspres wyświetlił komunikat o zbyt drobno zmielonej kawie, regulacja młynka nie pomogła. Z dyszy gorącej wody leci wrzątek, ale nie potrafię ocenić czy Strumień jest inny niż wcześniej bo z tego nie korzystałem. Ekspres regularnie odkamieniany, woda ze studni bardzo twarda. Na liczniku 13 tysięcy kaw. Serwis, czy mogę coś zdziałać na własną rękę?
Kilkukrotnie ekspres wyświetlił komunikat o zbyt drobno zmielonej kawie, regulacja młynka nie pomogła. Z dyszy gorącej wody leci wrzątek, ale nie potrafię ocenić czy Strumień jest inny niż wcześniej bo z tego nie korzystałem. Ekspres regularnie odkamieniany, woda ze studni bardzo twarda. Na liczniku 13 tysięcy kaw. Serwis, czy mogę coś zdziałać na własną rękę?