logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Delonghi 23.460s - komunikat zbyt drobno zmielona kawa, woda słabo leci,

MisiekSka 11 Mar 2023 13:57 519 1
REKLAMA
  • #1 20480890
    MisiekSka
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Mam problem z ekspresem. Miał komunikat "alarm ogólny", ale już się to nie powtarza. Teraz po włączeniu ekspresu włącza płukanie, później zmienia na podgrzewanie i na podgrzewaniu staje. Pomaga kliknięcie gorącej wody, wyłączenie jej, ekspres wtedy przechodzi w normalny stan pracy. Wydaje mi się, że po wybraniu kawy do momentu w którym kawa zaczyna lecieć mija dłuższy czas niż kiedyś. Strumień kawy z dysz jest nieregularny, czasem na chwilę kawa przestaje lecieć.

Kilkukrotnie ekspres wyświetlił komunikat o zbyt drobno zmielonej kawie, regulacja młynka nie pomogła. Z dyszy gorącej wody leci wrzątek, ale nie potrafię ocenić czy Strumień jest inny niż wcześniej bo z tego nie korzystałem. Ekspres regularnie odkamieniany, woda ze studni bardzo twarda. Na liczniku 13 tysięcy kaw. Serwis, czy mogę coś zdziałać na własną rękę?
  • REKLAMA
  • #2 20483043
    roman_partyka
    Poziom 27  
    Ocena: 294
    MisiekSka napisał:
    Teraz po włączeniu ekspresu włącza płukanie, później zmienia na podgrzewanie i na podgrzewaniu staje.

I tu trzeba się przyjrzeć dlaczego tak jest. To jest związane na pewno z tym co napisałeś czyli
    MisiekSka napisał:
    Miał komunikat "alarm ogólny",
REKLAMA