logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać gry Java i dzwonki na Siemens C75 przez port podczerwieni?

rjx 05 Paź 2005 12:54 4094 12
REKLAMA
  • #1 1874424
    rjx
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam.Proszę o podpowiedź jak wgrać po IRDZIE za pomocą kompa z portem podczerwieni dodatkowe dzwonki i gry Java.I gdzie je znaleźć w Necie.Za pomoc dziękuję i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1898438
    praktyk.balder
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    U mnie wygląda to tak, że mam irde do kompa na USB.
    W ustawieniach telefonu\przesył danych zaznaczam IrDA i wychodze z menu.
    Kłade telefon przed irdą USB i na monitorze wyskakuje mi że wykryto urządzenie C75 w pobliżu.
    Na kompie pobrany plik klikam prawym klawiszem myszy i wybieram:
    wyślij do\adresat podczerwieni(pobliski komputer itp)
    Telefon zaczyna ssać plik do katalogu: Różne\Data Inbox.
    Jeśli jest to np gra to po wybraniu pliku pyta gdzie chce go przenieść i do wyboru są katalogi: Aplikacje lub Gry więc wiadomo:-)
    Przenoszenie plików zajmuje mu kilka sekund i potem w katalogu Gry mam nową z odpowiednią ikonką. Przeważnie na grę składają się 2 pliki z rozszerzeniami : *.jad i *.jar więc wysyłam do C75 obydwa:-)
    pobieranie proponuję rozpocząć od tego:
    http://forum.siemensiak.pl/
    a dokładniej:
    http://forum.siemensiak.pl/viewtopic.php?t=4507&highlight=c75
    trzeba się zalogować, niektóre gry z x65 pasują idealnie do C75 inne troche mniej:-) powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 1907782
    rjx
    Poziom 12  
    Dziękuję za podpowiedź działa taj jak napisałeś,ale nie działa w drugą stronę czyli z komórki na kompa pokazuje błąd.Proszę o podpowiedź.
  • #4 1910587
    praktyk.balder
    Poziom 13  
    w drugą stronę też się da ale zapomnij o win98, u mnie działa tylko na XP:

uruchamiasz podczerwień jak przedtem,
    wchodzisz menu/(7)dodatki/(10)system plików

teraz jeśli chodzi dokładnie o gry to wybierasz katalog:
    Java/jam/Games/ i tu katalog z konkretną grą np. SeaBattle
    są tu 3 pliki i albo każdego po kolei pstrykasz: wyślij/Przez IrDA albo pstrykasz opcje/zaznacz całość, opcje/wyślij.../Przez IrDA i zaczyna się wysyłanie. ale tak jak mówiłem tylko na XP bo na 98SE też mi ciągle wywala błąd,co prawda na XP raz błąd wyskoczył ale potem 100 innych razy było ok :-)
  • #5 1910909
    rjx
    Poziom 12  
    Robiłem to na Win 98 ale spróbuję na XP Dzięki.Pozdrawiam.
  • #6 1912357
    Petrovic
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Witam. Jakiego programu używacie do kopiowania plików do i z C75 ? pozdrawiam :)
  • #7 1912579
    praktyk.balder
    Poziom 13  
    nie używamy żadnych programów, po zainstalowaniu sterowników do irdy uaktywnia się dodatkowa opcja w menu pod prawym klawiszem myszy. jak wszystko w kompie masz ok i ustawisz telefon przed irdą z kompa to klikając prawym klawiszem na jakiś plik pojawi ci się opcja wyślij do/pobliski komputer albo adresat podczerwieni i to wszystko.
    w zeszłym tygodniu ściągałem oryginalne oprogramowanie ze strony producenta ale niestety nie obsługuje ono C75, wyskoczył mi komunikat że ten telefon nie obsługuje folderów czy coś w tym rodzaju. myśle ze na nowszą wersję trzeba poczekać.
  • REKLAMA
  • #8 1912614
    Petrovic
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Dzięki za odpowiedź, właśnie zauważyłem że MPM wskazuje na brak obsługi C75... no cóż jutro wybiorę się do kumpla który ma irde :] pozdrawiam
  • #9 1916326
    rjx
    Poziom 12  
    Witam.Mój kolega ma Win 98 , Irdę i może zgrywać z i do komórki ale ma Nokie 6610 zainstalował oprogramowanie dołączone do niej.
    Może macie coś do Siemensa C75.I jeszcze jedno :
    Po zgraniu na XP pliku dźwiękowego z rozszerzeniem *.3gp i pliku z kamery *.amr nie można odtworzyć ich w kompie czy są jakieś programy
    które potrafią je konwertować?.Pozdrawiam.
  • Pomocny post
    #10 1923185
    florenstein
    Poziom 12  
    Ocena: 20
    .3gp odtwarza np. QuickTime :D
  • REKLAMA
  • #11 1929650
    rjx
    Poziom 12  
    Dzięki to prawda ,ale czym pliki z rozsz. *.amr ?
  • #12 2086768
    talibek
    Poziom 11  
    Ja polecam grę worm super gierka!!

Prince Of Persia to kolejna ciekawa gierka która wciąga!!

Co prawda Asphalt Urban GT nie jest grą na c75 lecz jeśli ktoś lubi wyścigi nie będzie sie mógł oderwać!!

Wbijajcie równiez na www.siemensc75.fora.pl :)
    Załączniki:
    • Asphalt Urban GT.rar (145.29 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • PrinceOfPersia.rar (151.34 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • worms.rar (183.66 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #13 2261856
    talibek
    Poziom 11  
    A oto gry zasługujące na miano złotej Piątki:)

1. Caveman - recenzja gry na http://www.mobils.pl/gryjava.php?gra=16
    2. Caveman X-mas Edition - Bożonarodzeniowa odmiana Cavemana to kontynuacja oryginalnej wersji Cavemana. Zestaw składa się z 15 nowych poziomów zawierających elementy zręcznościowe i logiczne.
    3. Milionerzy - co tu duzo pisac popularny teleturniej na komurce, pytania dosyć trudne nie udało mi się jeszcze zgarnąć miliona:)
    4. Goldminer - W tą grę mogliśmy zagrać między innimi na popularnym PEGAZUSIE. Wcielają sie w postać górnika zbierającego kupki złota.
    5. Detonate - To po prostu bomber man gra znana z pegazusa. Naszym zadaniem jest odnalezienie klucza ukrytego gdzieś na planszy, zniszczenie wrogów, odnalezienie bonósów typu dodatkowa bęba czy dłuższy promien razenia!!

Wszelkie pytania kierować na PM!!

ps.
    Gry idealnie dopasowane do wyświetlacza wciągające i dosyć trudne!!
    Załączniki:
    • detonate.rar (51.09 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • goldminer.rar (50.31 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Milionerzy.rar (76.96 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Caveman X-mas Edition.rar (41.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Caveman.rar (49 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy sposobu przesyłania gier Java i dzwonków na telefon Siemens C75 za pomocą portu podczerwieni (IrDA) z komputera wyposażonego w irdę USB. Aby przesłać pliki, należy w telefonie włączyć funkcję IrDA w ustawieniach przesyłania danych, a następnie umieścić telefon w zasięgu portu podczerwieni komputera. Na komputerze, po wykryciu urządzenia C75, pliki (zwykle pary *.jad i *.jar dla gier) wysyła się przez menu kontekstowe "Wyślij do > adresat podczerwieni". Pliki trafiają do katalogu RóżneData Inbox, skąd można je przenieść do odpowiednich folderów, np. Gry lub Aplikacje. Przesyłanie działa stabilnie na systemie Windows XP, natomiast na Windows 98 pojawiają się błędy. Do kopiowania plików nie jest wymagane specjalne oprogramowanie, wystarczą sterowniki do portu IrDA. W dyskusji pojawiły się także informacje o kompatybilności gier z modelami Siemens i innych telefonów (np. X65) oraz o problemach z odtwarzaniem plików dźwiękowych w formatach *.3gp i *.amr na komputerze, gdzie polecono QuickTime do odtwarzania *.3gp. Użytkownicy polecają różne gry Java kompatybilne z C75, takie jak Worm, Prince of Persia, Caveman, Milionerzy, Goldminer i Detonate. Wskazano również źródła plików i fora internetowe z grami i dzwonkami dla tego modelu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA