logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] TomTom GO Essential 6 EU TMC - jak zaktualizować mapy

lufa9999 10 Cze 2020 18:39 954 6
REKLAMA
  • #1 18751387
    lufa9999
    Poziom 17  
    Ocena: 138
    Witam.
    Dzisiaj kupiłem w/w model TomToma, uruchomiłem, połączyłem z routerem, zrobił jakaś aktualizacje systemu i radarów. I koniec, nie ma więcej aktualizacji. A, i kartę pamięci włożyłem 16 GB. Wszedłem w informacje systemu i okazuje się że moja mapa Europy ma ponad dwa lata. Może mi ktoś zdradzić jak zaktualizować ta mapę? Mam dożywotnią aktualizację map i właśnie z tej aktualizacji chce skorzystać. To moja pierwsza nawigacja TomTom i może jest coś o czym jeszcze nie wiem, a instrukcja jest bardzo okrojona... Z góry dzięki za jakąś pomoc!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18751605
    lufa9999
    Poziom 17  
    Dzięki za instrukcję, przyda się. Niestety nie ma tu nic o aktualizacjach map...
  • #4 18752260
    Kaczor64
    Poziom 12  
    Ocena: 43
    Ja mam TomToma professional i z tego co pamiętam to rejestrowałem urządzenie na ich stronie. Nie wiem czy to pomoże, ale warto spróbować. Wczoraj wyskoczyło mi na nim że jest aktualizacja map do pobrania 9,7 GB. Aktualizacje są średnio co 3 miechy. Może musisz trochę pojeździć na nim żeby załapała. Zacznij od rejestracji a jak to nie pomoże to dzwoń do nich. Może karta sim jest uwalona.
  • REKLAMA
  • #5 18753014
    lufa9999
    Poziom 17  
    Zarejestrowałem wczoraj. Nic to nie dało. A o jakiej karcie sim piszesz? U nie jest tylko slot karty micro SD. Może faktycznie muszę trochę pojeździć...
  • REKLAMA
  • #6 18758130
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2821
    @Kaczor64 Kolego nie wprowadzaj w błąd.
    Zanim coś poradzisz, upewnij się, że dobrze radzisz i dokładnie przeczytaj tekst, którego fragment cytujesz.

@lufa9999 Musisz mieć konto na stronie Tomtom, aby dokonywać jakichkolwiek aktualizacji.
    Jeśli nie da się jej zrobić, to proszę się skontaktować z supportem Tomtom, oraz ze sprzedawcą urządzenia.
  • #7 18758898
    lufa9999
    Poziom 17  
    Założyłem konto i udało się zainstalować. Temat do zamknięcia.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zakupił nawigację TomTom GO Essential 6 EU TMC, jednak napotkał problem z aktualizacją map, które są przestarzałe. Po połączeniu z routerem urządzenie zaktualizowało system, ale nie zainstalowało najnowszych map. Użytkownik posiada dożywotnią aktualizację map, ale nie wiedział, jak z niej skorzystać. W odpowiedziach zasugerowano, aby zarejestrować urządzenie na stronie TomTom oraz skontaktować się z supportem, jeśli aktualizacja nie będzie możliwa. Po założeniu konta na stronie TomTom, użytkownik zdołał zainstalować aktualizację.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA