logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brother MFC-J220 - Drukarka przestała drukować po usb - windows 10

mmstan 11 Cze 2020 12:33 3801 8
REKLAMA
  • #1 18752672
    mmstan
    Poziom 11  
    Ocena: 50
    Witam
    Proszę o poradę. Drukarka brother mfc-j220 zainstalowana na windows 10, działała w pełni funkcjonalnie. Mam wrażenie, że po ostatniej aktualizacji windows przestała ?

Skaner działa i wysyła obrazy do pliku, drukowanie z panelu drukarki działa. Jeżeli chcę coś wydrukować plik trafia , w panelu dokumenty do wydruku pojawia się plik, następuje buforowanie, pobiera dane, znika i nic się nie dzieje.

Próbowałem kilka razy przeinstalowywać sterowniki, z dysku, z sieci, usuwać drukarkę, odinstalowywać ją. Drukować różne pliki, czyścić bufor drukarki. Niestety nic to nie daje, zamieniałem nawet porty USB w komputerze.

Nie można wydrukować nawet strony testowej.
  • REKLAMA
  • #2 18752903
    ryzikster
    Poziom 2  
    Miałem ten sam problem z Brotherem dcp j315w. Pomogło odinstalowanie ostatniej aktualizacji systemu.
  • #3 18753159
    mmstan
    Poziom 11  
    Odinstalowałem ostatnią aktualizację jakościową. Pomogło.

Co teraz ? Czy mam zablokować tą konkretną aktualizację ? Czy pozwolić na jej ponowne zainstalowanie ?
  • REKLAMA
  • #4 18753260
    ryzikster
    Poziom 2  
    Nie instaluj bo problem wróci.
  • #5 18753275
    mmstan
    Poziom 11  
    Czy mam wstrzymać całkowicie aktualizacje czy jakąś konkretną ? Czy wiesz może która to aktualizacja ? Ciężko mi się połapać w siódemce było to ładniej opisane, dodatkowo widzę tylko aktualizacje z dnia dzisiejszego, bez wcześniejszych.
  • #6 18753326
    ryzikster
    Poziom 2  
    Jest to aktualizacja KB4560960. Ja wstrzymałem aktualizacje na 35 dni, moze wydadzą poprawkę
  • REKLAMA
  • #7 18755638
    anastazy70
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Miałem ten sam problem z brother mfc-j220 . Pomogło odinstalowanie ostatniej aktualizacji systemu KB4560960 ale co będzie dalej nie wiadomo.
  • #8 18782302
    anastazy70
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Witam
    Problem niestety trwa nadal ponowna aktualizacja i drukarka przestała drukować może macie jakieś rozwiązanie.
  • REKLAMA
  • #9 18782416
    MaRciNoOs
    Poziom 29  
    Ocena: 345
    Tutaj masz rozwiązanie.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3704978.html

Prawdopodobnie została zassana ponownie ta sama aktualizacja. Więc albo pobranie łatki dla Twojej wersji systemowej, albo ponowne odinstalowanie aktualizacji. (w poprzednich systemach, była opcja zaznaczenia nie pobieraj więcej odistalowanej aktualizacji, jak jest na 10-tce to nie pamiętam) ;)
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z drukarką Brother MFC-J220, która przestała drukować po ostatniej aktualizacji systemu Windows 10. Skaner działa poprawnie, ale dokumenty nie są drukowane, mimo że pojawiają się w kolejce. Użytkownik próbował reinstalacji sterowników, zmiany portów USB oraz czyszczenia bufora, jednak bez skutku. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może być związany z aktualizacją KB4560960, która powoduje konflikty z drukarkami Brother. Zalecają odinstalowanie tej aktualizacji oraz wstrzymanie jej ponownej instalacji, aby uniknąć dalszych problemów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA