Cześć. Chłodziarko- zamrażarka Zanussi ZRB33100XA Prod.no. 925053254-00, ok 7 lat. Od początku chłodzi za bardzo, zupełnie nieadekwatnie do wskazania na pokrętle tzn. od tych kilku lat oscyluję pomiędzy 0-0,5 na pokrętle aby utrzymać temperaturę w chłodziarce ok 7 stopni. Jakbym podkręcił na 2 lub 3 to ścianka cała by zamarzła na 2 cm lodu i trzeba wracać do poziomu blisko zera. Po tych kilku latach zaczęło mnie to irytować
Poczytałem trochę, pooglądałem lodówkę, zajrzałem w termostat. Okazało się że w lodówce mam termostat 25T65 EN6073029. Natomiast jak szukam według modelu lodówki okazuje się że do niej przypisywany jest inny tzn taki: Termostat 077B3266 do lodówki Zanussi ZRB33100XA (KL2616233)
Sam już nie wiem, czy źródłem tych problemów może być nieodpowiedni termostat, a może taki też może być, a źródło problemu jest gdzie indziej...
Dla uszczegółowienia, chłodziarka chodzi, załącza się, wyłącza się itp. Tyle, że nadaje się do użytkowania tylko jeśli jest na wskaźniku ciut powyżej zera bo jak jest wyżej to strasznie mrozi i ścianka w lodzie. Co można by z tym zrobić?

Sam już nie wiem, czy źródłem tych problemów może być nieodpowiedni termostat, a może taki też może być, a źródło problemu jest gdzie indziej...
Dla uszczegółowienia, chłodziarka chodzi, załącza się, wyłącza się itp. Tyle, że nadaje się do użytkowania tylko jeśli jest na wskaźniku ciut powyżej zera bo jak jest wyżej to strasznie mrozi i ścianka w lodzie. Co można by z tym zrobić?