LeDy napisał: acz-mdwr napisał:
Wiedzy.
Naczytałeś się o ustawianiu anteny pod kątem ale widzę, że tego nie zrozumiałeś.
W tym ustawieniu to tylko dobrze odbierze polaryzację V a ona ma obie dobrze odbierać.
Kim ty jesteś i jaki masz tytuł do oceniania moich wypowiedzi? - i to w tematach userów proszących o pomoc.
To nie jest twój temat, a ja nie piszę do ciebie więc, nie zachowuj się jak dzik w kartoflisku.
Jeśli jesteś biegłym w tej dziedzinie, to możesz oceniać moje wypowiedzi tylko na zlecenie sądu i poza Forum a nie na "własne widzi mi się".
Każdy może w temacie autora napisać swoją opinię, bo każdy ma do tego jednakowe prawo.
Masz inną opinię?, wyraź ją bez jednoczesnego krytykowania cudzej.
Ty się na Forum uważasz za jakiegoś kierownika kuli ziemskiej, który nad wszystkim panuje.
Większość twoich wpisów to cytaty i oceny wypowiedzi userów w tematach innych userów.
Nie życzę sobie cytowania i oceniania przez ciebie moich wypowiedzi w tematach innych uczestników Forum.
I nie życzę sobie z twojej strony połajanek i kpin.
Co do takiego ustawienia, to robię tak odkąd nadają Mux8 i jakoś wszędzie działa, a anteny ustawiam od 27 lat.
Nic się nie naczytałem, i wiedza nie ma tu wiele do rzeczy tylko praktyka i doświadczenie.
Jak z 50 km idzie Mux8 15 kW, pol. V, a inne Mux'y 100 kW - to, według ciebie, logiczne jest ustawianie anteny pod kątem 45°?
Ja w takich razach ustawiam antenę pod Mux8, pol. V, bo jest siedem razy słabszy.