logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zbudować kolumnę z głośnikiem Alphard 30cm i wysokotonowym 10cm?

manius_19 06 Paź 2005 11:40 744 3
REKLAMA
  • #1 1877171
    manius_19
    Poziom 11  
    witam mam taka prosbe czy moze ktos ma jakis schemat jak zrobic jakas dobra kolumne chodzi mi o to zeby poskladac cos ciekawego z desek.
    Mam glosnik Alpharda o srednicy 30cm do tego mam fajny cewkowy glsonik wysokotonowy o srednicy jakies 10cm

jesli chodzi o paramentry tego duzego glosnika to w tej chwili nie moge podac ich dokladnie ale nie jest to glosnik typowo basowy lecz bardziej kolumnowy o twardym zawieszeniuu i wkolo nie ma polokrąglej membrany lecz taki charmonikowy resor

Osobiscie zlozylem niezla kolumne dosc duza ale nie podoba mi sie zbytnio bas troche charczy jak by za mala wneka albo nie wiem sam
  • REKLAMA
  • #2 1877330
    Medeis
    Poziom 21  
    Ocena: 18
    Po pierwsze to pomyliłes działy(Akustyka) , po drugie to parametry do tego głosnika dobre (prawdziawye) penie ciezko znalesc. Po trzecie bez parametrów zrobisz pudło z głosnikami a nie dobra kolumne, a nie podajesz parametrów do zadnego glosnika... Po czwarte temat i tak pewnie wyladuje w koszu wiec niepotrzebnie sie udzielam :P
  • REKLAMA
  • #3 1877335
    drysiek
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    to pytanie idealnie pasuje do działu AKUSTYKA i mysle ze tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi
  • #4 1877482
    tomaszo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 100
    Wlasnie to pytanie nie pasuje do niczego, tylko do Kosza.

Prosze sie rozejrzec po dziale DIY - Wlasne konstrukcje, po Akustyce... Potem, po zdobyciu rozeznania i odrobiny wiedzy pytac o konkretne rozwiazania...
REKLAMA