logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jakie głośniki półkowe 6 Ohm do 900 zł? Micca, Sony, JBL, Edifier

xMoRioPLx 05 Lip 2020 12:48 666 7
REKLAMA
  • #1 18800323
    xMoRioPLx
    Poziom 6  
    Ocena: 18
    Witam chciałbym sobie kupić nowe głośniki które będę używać na biurku a ze względu na to że, mam duże biurko to głównie interesują mnie głośniki półkowe. 6 Ohm minimum chciałbym słuchać na nich głównie muzyki oraz od czasu do czasu grać i zależy mi na satysfakcjonującym dźwięku bo nie będę tworzyć muzyki na nich. Crossover byłby bardzo przydatny bo mam już dobry sub. Same głośniki mogą nawet ominąć do 140 Hz. Mój budżet to ok 900 zł z góry dzięki za pomoc

Dodano po 5 [minuty]:

To są moje propozycję nadadzą się?
    Micca RB42
    Sony SSCS5
    JBL Professional LSR305 First-Generation
    Edifier R1280DB
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18800652
    piotr-2006
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Ja bym osobiście celował w te Edifiery. Będzie całkiem przyzwoicie, oraz budżetowo.
    Ewentualnie rozważył bym jakieś monitory odsłuchowe, skoro zamierzasz słuchać przy biurku. Efekt będzie jeszcze lepszy. Np Behringer MS40.
  • REKLAMA
  • #3 18800905
    xMoRioPLx
    Poziom 6  
    piotr-2006 napisał:
    Ja bym osobiście celował w te Edifiery. Będzie całkiem przyzwoicie, oraz budżetowo.
    Ewentualnie rozważył bym jakieś monitory odsłuchowe, skoro zamierzasz słuchać przy biurku. Efekt będzie jeszcze lepszy. Np Behringer MS40.

Tylko czy te głośniki nie są za bardzo płaskie? Bo ja bym chciał słuchać muzyki dla przyjemności i nie będę jej tworzyć.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18807995
    buczo11
    Poziom 28  
    Ocena: 121
    Witam!
    Ja proponuję z tytułu wyższego budżetu Edifiery R2750DB. To jest już 3-drożna konstrukcja i jakoś dźwięku będzie lepsza niż w przypadku R1280DB.
  • #5 18808298
    xMoRioPLx
    Poziom 6  
    A co z Sony bo na razie one do mnie przemawiają najbardziej. I też są 3 drożne oraz najładniejsze na mój gust. (i do tego taniocha)
  • REKLAMA
  • #6 18821133
    xMoRioPLx
    Poziom 6  
    Mam jeszcze na oku klipsch r-51m.
  • #7 18821861
    Jacko0o
    Poziom 15  
    Ocena: 48
    Polecam Edifier R2600. Przy dobrym źródle dźwięku grają bardzo ładnie. Bas nie trzęsie meblami, ale jest całkiem miły. Choć u mnie, mimo dobrej karty (AIM SC808) grały dość płasko. Dopiero z dodatkowym sterownikiem systemowym (Breakaway Pipeline) zaczęły grać tak jak bym sobie tego życzył, więc potencjał mają spory, tylko trzeba umieć go wykorzystać ;)
    Nie wiem tylko jak obecnie z dostępnością.
  • #8 18952068
    xMoRioPLx
    Poziom 6  
    mam już zestaw audio na biurku

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje głośników półkowych 6 Ohm do 900 zł, które będą używane głównie do słuchania muzyki i sporadycznego grania. Wśród zaproponowanych modeli znajdują się Micca RB42, Sony SSCS5, JBL Professional LSR305 First-Generation oraz Edifier R1280DB. Użytkownicy forum sugerują Edifier R1280DB jako budżetową opcję, a także Edifier R2750DB jako lepszą alternatywę z wyższą jakością dźwięku. Pojawiają się również pytania o płaskość dźwięku Edifierów oraz zainteresowanie modelami Sony i Klipsch R-51M. Wskazano na znaczenie dobrego źródła dźwięku dla uzyskania satysfakcjonującego brzmienia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA