logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kapanie z pływaka zaworu napełniającego po wymianie - uszczelka wezyka?

anndziiik 13 Lip 2020 19:26 1590 5
REKLAMA
  • #1 18815623
    anndziiik
    Poziom 2  
    Kapanie z pływaka zaworu napełniającego po wymianie - uszczelka wezyka? Witam
    Mam problem z zaworem napelniajacym w toalecie. Poprzedni miał peknieta uszczelke więc kupiłam nowy, identyczny. I również dzieją się dziwne rzeczy bo mimo domkniecia zaworu, dalej słychać drobne kapanie jakby z tego plywaka. Nie mam pomysłu już co to. Do muszli nie leci. Poziom wody ustawiony jest ok. Czy to może być jeszcze przez uszczelke w wezyku ? Kapanie z pływaka zaworu napełniającego po wymianie - uszczelka wezyka?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18817683
    anndziiik
    Poziom 2  
    78db78 napisał:
    Jaki zawór jaka spłuczka? Zdjecia!!

Dodałam
  • REKLAMA
  • #4 18817718
    kierbedz4
    Poziom 36  
    Ocena: 1006
    Ten sfotografowany element który nadal siedzi w spłuczce ręką obróć to go wyjmiesz. Od spodu tego elementu widnieje okrądła uszczelka na której z czasem osadza się kamień z wody.To ta uszczelka osadzona w tym elemencie zamyka dopływ wody do muszli ustępowej i ona musi być bez jakichkolwiek naleciałości,polej na nią środkiem do usuwania kamienia.Sprawdż jaki jest stan zespołu osadzonego w spłuczce współpracującego z tą uszczelką znajdującą się na tym wymontowanym detalu. W samym naczyniu patrząc na foto jest jakiś syf to go wypłucz aby nie było w obudowie spłuczki jakiś cząstek stałych.
  • REKLAMA
  • #6 18818088
    anndziiik
    Poziom 2  
    78db78 napisał:
    Kupiłeś najgorszy zawór Zn2 głośny wpada w drgania źle domyka. To kapanie po zamknięciu może być chwilę ale nie cały czas. Dokręć dużą nakrętkę na zaworze, wężyk jak nowe powinno nie kapać.

Tylko taki zawór pasuje do tej ubikacji 😉 Więc nie miałam wyjścia. Kupiłam najpierw zupełnie inny ale są za wysokie żeby zamknąć zbiornik. Więc musi być taki.

Dodano po 2 [minuty]:

kierbedz4 napisał:
    Ten sfotografowany element który nadal siedzi w spłuczce ręką obróć to go wyjmiesz. Od spodu tego elementu widnieje okrądła uszczelka na której z czasem osadza się kamień z wody.To ta uszczelka osadzona w tym elemencie zamyka dopływ wody do muszli ustępowej i ona musi być bez jakichkolwiek naleciałości,polej na nią środkiem do usuwania kamienia.Sprawdż jaki jest stan zespołu osadzonego w spłuczce współpracującego z tą uszczelką znajdującą się na tym wymontowanym detalu. W samym naczyniu patrząc na foto jest jakiś syf to go wypłucz aby nie było w obudowie spłuczki jakiś cząstek stałych.

Ok dziękuję. Tylko, że kapanie słychać perfidnie przy pływaku, tylko i wyłącznie. Do muszli ustepowej nie leci woda.
REKLAMA