Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak poradzić sobie z za dużym ładowaniem akumulatora w Zipp Pro 50?

Bialy354 17 Jul 2020 23:50 267 4
  • #1
    Bialy354
    Level 3  
    Witam, mam problem z ładowaniem akumulatora w swoim zippie pro 50, silnik jest wstawiony Yx140, ładowanie na akumulator mi idzie około 17v, a światła się ledwo co żarzą, wymieniałem regulatory j nic nie dawało, proszę o porady bo nie mam już sił do tego
  • #2
    miro.nasz
    Level 26  
    Witaj!
    Z tego co piszesz to mi wygląda na brak dobrej masy.
    Prądnica-akumulator. muszą być połączone dokładnie plus na plus a minus na minus.
    przy takim połączeniu i połączeniu świateł musi nastąpić spadek napięcia a światła jasno świecić. Podłącz żarówkę pod akumulator i zobaczysz że jasno będzie świecić.
    Masa ma być połączona dodatkowym kabelkiem,prądnica,nadwozie,reflektor.
    To ma Ci pomóc. Sprawdź i napisz.
    Pozdrawiam Miro.Nasz.
  • #3
    Bialy354
    Level 3  
    Sprawdzałem wszystkie masy, wszystko wyczyszczone, dokładałem jeszcze kabel masowy i dalej to samo 🙁

    Dodano po 2 [minuty]:

    W pro50 jest to głupio zrobione bo dopiero jak dasz gazu to światła świeca, na poprzednim silniku było wszystko git tylko ten coś szwankuje
  • #4
    Cowboy zagrabie
    Level 31  
    Jeżeli po dodaniu gazu światła świecą jak należy to najprawdopodobniej masz padnięty akumulator. Odpalasz rozrusznikiem czy z kopadła?
  • #5
    Bialy354
    Level 3  
    Jest to silnik mrf140 od pitbike odpalany na kopkę