logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy są wzmacniacze sygnału TV z kablówki UPC? Szukam schematów i sprzedawców

hrubi 07 Paź 2005 23:05 2847 6
REKLAMA
  • #1 1881427
    hrubi
    Poziom 11  
    czy istnieją w/w urządenia jeśli tak proszę o udost. schematów lub namiarów na sprzedawców. Pytam gdyż jestem posiadaczem pakietu min w upc ale po podłączeniu internetu odbieram w zasadzie wszystko co prawda w nędznej jakości proszę o odp.. dzieki
  • REKLAMA
  • #2 1881513
    Michał Król
    Poziom 15  
    Ocena: 41
    A serwis UPC ?Zglaszales? U mnie bylo podobnie i wymienili rozdzielacz sygnalu i jest ok.Oczywiscie bezplatnie.Jezeli cos chcesz koniecznie sam pokabinowac to zerknij tuhttp://www.dipol.com.pl/03.htm
  • REKLAMA
  • #3 1881514
    artioom229
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    Witam. Jesli moge cos zasugerowac to czy slaby sygnal nie jest podyktowany zlym rozgaleznikiem kiedys mialem taki problem podlaczylem internet do TV a TV do internetu, zobacz czy masz wlasciwy rozgaleznik z TV i internetem powodzenia :D
  • REKLAMA
  • #4 1881533
    hrubi
    Poziom 11  
    nie przeczytaliscie mojego postu nie jest to wina rozgałęźnika tylko problemów z podłączeniem mnie do internetu .zamówiłem wysokoprzepustowe łącze i był problem z sygnałem więc jak podejrzewam założyli filtry o niskim tłumieniu<mam pakiet minimalny a odbieram po zał internetu wszystko >jednak część programów śnieży.Oczywiście że czcę sam poszperać bo nie chcę płacić za ich błędy
  • #5 1882877
    SP5IT
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1696
    Nie wiem jak jest w UPC, ale jak pracowałem w Aster, to wszystkie takie niedoróbki poprawia operator.
    Chyba, że sam coś narzeźbiłeś w instalacji i boisz się wezwać montera ;)
    Michał
  • REKLAMA
  • #6 1884771
    Dykus
    Poziom 27  
    Ocena: 42
    U mnie sytuacja jest podobna. Próbowałem użyć wzmacniacza z TV anteny szerokopasmowej, ale bez efektu - jakość tych "dodatkowych" kanałów jeszcze bardziej się pogorszyła. Przypuszczam, że należałoby tu zastosować jakiś pasmowy wzmacniacz do TV kablowej o odpowiedniej dynamice.

Niektóre kanały mój TV łapie tak, że jest lekko zachrypiały, ale zrozumiały dźwięk i mocno zaszumiony obraz w kolorze - jak się ktoś uprze to można obejrzeć. U mojej sąsiadki z kolei TV odbiera te kanały nieco lepiej jeśli chodzi o obraz, ale nie odblokowuje blokady szumów i brakuje fonii.

Też bym sobie chętnie pooglądał "Discovery" za darmo... ;) (to dla tych, co niezrozumieli wątku)
  • #7 1885809
    kasprzyk
    Specjalista elektryk
    Ocena: 671
    hrubi napisał:
    czy istnieją w/w urządenia jeśli tak proszę o udost. schematów lub namiarów na sprzedawców. Pytam gdyż jestem posiadaczem pakietu min w upc ale po podłączeniu internetu odbieram w zasadzie wszystko co prawda w nędznej jakości proszę o odp.. dzieki

Witam

Odpowiadam:

Nie, nie istanieją takie urządzenia.

Chyba powinieneś się cieszyć z tego co Ci się "skapło" - i nie jest to wina monterów, tylko zastosowanego sprzętu i podejrzewam, że doskonale oni o tym wiedzą.

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic269247.html

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono problem słabego sygnału telewizyjnego po podłączeniu internetu w sieci UPC. Użytkownik posiada pakiet minimalny, jednak po uruchomieniu internetu jakość odbioru kanałów TV znacznie się pogorszyła, co prawdopodobnie wynika z zastosowania filtrów o niskim tłumieniu przez operatora. Nie jest to wina rozgałęźnika, a raczej konfiguracji i sprzętu sieciowego. Użytkownicy sugerują kontakt z serwisem UPC, który może bezpłatnie wymienić rozdzielacz sygnału lub poprawić instalację. Próby stosowania wzmacniaczy szerokopasmowych antenowych nie przyniosły poprawy, wskazując na konieczność użycia wzmacniaczy pasmowych dedykowanych do sygnału kablowego o odpowiedniej dynamice. W dyskusji podkreślono, że nie istnieją specjalne wzmacniacze sygnału TV dedykowane wyłącznie dla kablówki UPC, a problemy z jakością wynikają z konfiguracji i sprzętu operatora.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA