krzysiekk87 napisał: rozdzielacz jest zły, bo nie posiada filtra kanału zwrotnego?
Nie wiesz jaki sygnał jest w kablu ile dB tego sygnały tam jest - a zakładasz splitter - chodzi o to, że UPC daje sygnału tyle ile potrzeba na daną chwilę, nie ma zapasu - podłączając następne urządzenia, które też mają własne tłumienie osłabiasz ten sygnał.
Proszę też pamiętać, że tv kablowa to nie to samo co tv naziemna - w tv kablowej nie da się łatwo coś poprawić dodając składniki aktywne - tak się nie da, co więcej, tak nawet NIE WOLNO.
Tu dobiera się składniki zależnie od instalacji, samego sygnału, lub reguluje się sygnał w głównej skrzyni, lub nawet całym pionie - Ty nie masz do tego dostępu, a takim działaniem szkodzisz sieci operatora i innym klientów ich usług.
Winnym wątku opisałem sytuację, gdzie klient sam coś zmajstrował w instalacji u siebie w mieszkaniu, że siadło wszystko (też usługi UPC) - przyjechał serwis liniowy, znaleźli winowajcę (tego pana) i musiał się zdrowo tłumaczyć UPC - nie wiem, czy nawet jakiejś kary finansowej od nich za to nie dostał (w końcu naraził firmę na straty).
Moja Ukochana Żono Agniesiu (pro memoriam 25 04 1974 - 19 06 2022) Kocham Cię i tęsknię.
Moja Ukochana Siostro Justynko (pro memoriam 25 02 1974 - 16 01 2025) Kocham Cię i tęsknię.