logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki TV 65 z Androidem dobry w jasnych pomieszczeniach i bez wypalania?

porlock 28 Lip 2020 17:27 591 7
REKLAMA
  • #1 18842484
    porlock
    Poziom 13  
    Ocena: 58
    Jak w temacie, nie mam ustalonego budżetu, ani wybranej marki, chodzi o poradę typu "best value" :) czyli najlepszy stosunek ceny do specyfikacji. Mieszkanie mam nasłonecznione praktycznie cały dzień, tak więc ekran powinien być jasny, dodatkowo żona nałogowo ogląda comedy central i paramount, a tv czasami robi jako "lampka nocna" więc jeden kanał może lecieć przez 8h, dobrze żeby się nie wypalał :) Android dlatego że ja z kolei w ogóle tradycyjnego tv mógłbym nie posiadać.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18844835
    porlock
    Poziom 13  
    Ludwik XVI napisał:
    SONY 65XG9505

Byłem dziś w salonie firmowym Sony i sprzedawca poleca mi XH9505 :) jako następcę XG9505 i jak stwierdził ten z 2019 to tylko ze zwrotów lub ekspozycji, bo nowych juz nie maja w magazynie. Co raczej prawdą nie jest bo przecież duże sklepy maja swoje magazyny. Ale sytuacja powtarza się jak z Philipsem.. jaka jest różnica :) Pan stwierdził ze wszystko ma lepsze matryce, chip, dźwięk i w ogolę ale żadnych konkretów podać nie potrafił.
  • REKLAMA
  • #5 18847834
    vakant34
    Poziom 22  
    Ocena: 39
    Jaki górny pułap budżetowy? Rozumiem, że OLEDy nie interesują Cię w ogóle?
  • REKLAMA
  • #6 18847844
    porlock
    Poziom 13  
    vakant34 napisał:

nie mam żadnych założeń, rozwaze każda rozsądną opcje :)
  • #7 18847954
    r103
    Poziom 37  
    Ocena: 961
    porlock napisał:
    vakant34 napisał:

nie mam żadnych założeń, rozwaze każda rozsądną opcje :)

Jednym z założeń jest "by się nie wypalał" - pogłoski o wypalaniu się oledów są zapewne mocno przegłośnione - ale problem pewnie istnieje skoro LG wymienia trochę matryc w ramach gwarancji...

Telewizor z postu #2 jest raczej mało na to narażony :-)

Ja mam plazmę - i one też niby miały się wypalać - moja jest używana idealnie w tym celu czyli 12 godzin dziennie programy informacyjne z paskiem - i po tych już 7 latach są jakieś ślady nazwy stacji i zegara - zupełnie nie wpływające na obraz przy innej treści...
  • #8 18848218
    porlock
    Poziom 13  
    r103 napisał:
    Ja mam plazmę - i one też niby miały się wypalać ....... są jakieś ślady nazwy stacji i zegara

No czyli się zgadza, wypaliła się :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje telewizora 65 cali z systemem Android, który sprawdzi się w jasnych pomieszczeniach i nie będzie podatny na wypalanie. W odpowiedziach polecane są modele Sony, w tym XG9505 oraz jego następca XH9505, który według sprzedawcy ma lepsze matryce i dźwięk. Użytkownik nie ma ustalonego budżetu ani preferencji co do marki, ale rozważa różne opcje, w tym OLED-y, mimo obaw o wypalanie. Wspomniano również o plazmach, które mogą wykazywać ślady wypalenia po długim użytkowaniu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA