logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skoda Fabia 2001: Przygasające kontrolki w kabinie - co robić?

Fabian1 23 Sie 2020 18:05 732 3
REKLAMA
  • #1 18885171
    Fabian1
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Witam od dłuższego czasu mam problem w aucie, przygasają mi wszystkie światełka wewnątrz samochodu, widać to głównie w nocy. Chodzi o kontrolki, podświetlenie na gałce od świateł oraz na guzikach od szyb elektrycznych, praktycznie na wszystkim co świeci na zielono (fabryczny kolor diodek w aucie) i kontrolki. Lampy na zewnątrz nie mają tego problemu. Problem występuje co jakiś czas, nie ma konkretnej przyczyny dlaczego (typu wybój na drodze, wysokie rpm itp. Występują losowo) czego może to być wina?

Dodano po 1 [minuty]:

Światełka gasną na ułamek sekundy po czym wracają do normy
  • REKLAMA
  • #2 18885502
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3393
    Pewnie jakiś spadek napięcia może spowodowany załączaniem kompresora od klimatyzacji, bądź czymś co jest na tej gałęzi zasilania.
  • REKLAMA
  • #3 18885520
    piotrek1313
    Poziom 19  
    Ocena: 146
    A pokrętło od regulacji jasności podświetlenia jak chodzi? Płynnie czy "krzaczy"? U mnie mam tak, że trzeba pokombinować żeby podświetlenie śmigało jak się zada, jak przypadkiem dotknę to znów lekka dyskoteka i po korekcie jest jak powinno być. Siedzi tam pewnie jakiś zwykły potencjometr... Może u ciebie jest to też związane z tym pokrętełkiem.
    Pozdrawiam
REKLAMA