logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Golf 7 1,6 TDi 110km - Błędy po wykonanej regeneracji przekładni kierowniczej

WaldEs93 27 Sie 2020 18:19 2757 1
REKLAMA
  • #1 18892125
    WaldEs93
    Poziom 1  
    Oddałem samochód Golfa 7 do mechanika. Chciałem zregenerować maglownicę, mechanik sciągnął kołyskę i wyciągnał maglownice. Oddał do innego serwisu który to zajmował się regeneracją tej przekładnii. (Przekładnia w golfie 7 jest elektryczna) Regenerowałem czesc mechaniczna nie elektryczna bo kierownica stukala jak na filmie ponizej

takie stuki były i nie dało sie z tym jezdzic zbyt długo juz.

Założył ją z powrotem i choinka na desce. Nic nie działa. Wspomaganie kierownicy nie działa, zadne systemy trakcji, auto hold nie dziala, czujniki parkowania tez nie dziala. Tutaj film po tym jak mechanik to wstawił z powrotem

Podpinał delphi i wyskakują takie błędy

P169800 - układ sterujacy kolumna kierownicy bo tam nie widać za bardzo na zdjęciu

Proszę o pomoc co robić, dodam, że nie posiadam VCds'a bo kabla mi nie czyta spalił się albo coś nie mogę samodzielnie usunać tych błędów a u niego pisze, że błąd jest stały. Niestety nie mogłem umiescic linkow filmów podesle na priv kazdemu kto bylby w stanie pomoc. Sprawa jest pilna
  • REKLAMA
  • #2 18893847
    beryas
    Poziom 31  
    Ocena: 413
    vcds lub odis, kasowanie bledow i adaptacja nie pojdzie to sprawdzic czy kolumna kierownicza nie jest przekrecona o jeden obrot wzgledem magla. Jak wtedy sie nie uda to reklamacja regeneracji
REKLAMA