logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Yamaha RX-V673 po wyłączeniu sub dalej jest aktywny

axl2 16 Wrz 2020 13:48 1281 8
REKLAMA
  • #1 18926291
    axl2
    Poziom 14  
    Ocena: 67
    Cześć,

Od niedawna posiada amp rx-v673 i mam problem z odcięciem sygnały na hdmi out i subwoofer out po wyłączeniu amplitunera. W skrócie wyłączam amplituner a gniazda są dalej aktywne co w konsekwencji powoduje ciągłe działanie aktywnego subwoofera i boxa który mam podłączony pod hdmi. W ustawieniach jest opcja hdmi out Standby Through ale żeby ją wyłączyć trzeba również wyłączyć CEC a tego nie chce. Po za tym sygnał na subwoofer i tak za pewne dalej będzie. Sub210 jamo ustawiony na auto czyli po zaniku sygnału wyłącza się samoczynnie niestety przy tym ampku działa cały czas :/ nie umie tego rozgryźć, może macie jakieś rozwiązanie?

Yamaha RX-V673 po wyłączeniu sub dalej jest aktywny
  • REKLAMA
  • #2 18926525
    Polon_us
    Poziom 42  
    Ocena: 1280
    Czy po wyjęciu wtyczki CINCH z subwoofera, wyłączy się on samoczynnie po jakimś czasie?
  • REKLAMA
  • #3 18926734
    axl2
    Poziom 14  
    Tak powinien się wyłączyć po chwili sam jak jest na auto. Miałem amp Onkyo to sub się wyłączał, teraz zmieniłem na Yamahę i nie wiem jak to zmienić
  • REKLAMA
  • #4 18927385
    Polon_us
    Poziom 42  
    Polon_us napisał:
    Czy po wyjęciu wtyczki CINCH z subwoofera, wyłączy się on samoczynnie po jakimś czasie?

Niestety odpowiedź kolegi nie jest jasna.
    Proszę wyjąć wtyczkę CINCH z Yamahy (lub subwoofera) i sprawdzić, czy subwoofer wyłączy się.
    Tylko to interesuje mnie w tym momencie.
    Nieważne co było przedtem, lub jakieś gdybanie " powinien ... ".
  • #5 18928529
    axl2
    Poziom 14  
    Słuszna uwaga, nie pomyślałem. Niestety jest tak jak mówisz, po wyjęciu cinch sub dalej jest aktywny :/ czyli zmiana amplitunera to czysty przypadek. Jeszcze go nie rozebrałem, zacząć od przełącznika?

Dziwne jest to że włączanie następuje z uruchomieniem amp natomiast wyłączanie już nie
  • REKLAMA
  • #6 18928559
    Polon_us
    Poziom 42  
    Jak długo kolega czekał na te wyłączenie?
    Ja sądzę, że 10-15 minut (max) należałoby czekać.
    Przełącznik na obudowie subwoofera ustawiony na AUTO? Tak na wszelki wypadek pytam :)
  • #7 18928641
    axl2
    Poziom 14  
    Nie znam dokładnie czasu ale tak piszesz około kilku minut. Po wyłączeniu Amp i wzięciu prysznica ;) sub był wyłączony. Teraz jest na auto i jak go ręcznie nie wyłączę to jest aktywny cały czas, a przynajmniej dwa dni bo tyle go trzymałem ;p
  • #8 18929204
    Polon_us
    Poziom 42  
    Niech kolega założy temat w dziale -> RTV Serwis.
    Tam najszybciej kolega otrzyma pomoc w naprawie tego subwoofera.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z amplitunerem Yamaha RX-V673, który po wyłączeniu nie odcina sygnału na wyjściu HDMI i subwooferze, co powoduje, że subwoofer Jamo Sub210 pozostaje aktywny. Użytkownik zauważa, że mimo ustawienia subwoofera na tryb auto, nie wyłącza się on po zaniku sygnału. W dyskusji pojawiają się sugestie dotyczące sprawdzenia połączeń oraz ustawień, a także przeniesienia tematu do działu RTV Serwis w celu uzyskania pomocy w naprawie. Użytkownik potwierdza, że po wyjęciu wtyczki CINCH subwoofer nadal działa, co sugeruje możliwą wadę urządzenia.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA