Dzień dobry,
Mam problem ze swoim nowym zestawem komputerowym:
ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4
AMD Ryzen 5 3600
ADATA 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 XPG Gammix D10 (aktualnie pracują na 2666 MhZ)
Zasilacz SilentiumPC Supremo FM2 650W
Gigabyte Gaming OC GTX 1660 Super
Obudowa Phanteks Eclipse P300
2x wentylator beQuiet 140mm Pure Wings 2 + 1x 120mm Phanteks 120mm
Po zbudowaniu komputera zauważyłem problem, że co jakiś czas (średnio 2 razy na godzinę) komputer uruchamiał się ponownie ale bez ekranu w Windowsie "Ponowne uruchamianie" tylko nagle pokazywał się czarny ekran, wentylatory pracowały na 100% i wyświetlał się ekran AsRocka (gdzie można wejść w BIOS itp. Dodam,że z instalacją Windowsa też były nie małe problemy przez te ponowne uruchamianie) i komputer normalnie się uruchomił. Zmieniłem BIOS na najnowszą wersję i problem ustał ale dzisiaj nagle komputer się w powyższy sposób uruchomił się ponownie.
Sprawdzałem temperatury procesora, są prawidłowe. Nie mam pojęcia co to może jeszcze być.
Z góry dziękuję za pomoc.
Mam problem ze swoim nowym zestawem komputerowym:
ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4
AMD Ryzen 5 3600
ADATA 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 XPG Gammix D10 (aktualnie pracują na 2666 MhZ)
Zasilacz SilentiumPC Supremo FM2 650W
Gigabyte Gaming OC GTX 1660 Super
Obudowa Phanteks Eclipse P300
2x wentylator beQuiet 140mm Pure Wings 2 + 1x 120mm Phanteks 120mm
Po zbudowaniu komputera zauważyłem problem, że co jakiś czas (średnio 2 razy na godzinę) komputer uruchamiał się ponownie ale bez ekranu w Windowsie "Ponowne uruchamianie" tylko nagle pokazywał się czarny ekran, wentylatory pracowały na 100% i wyświetlał się ekran AsRocka (gdzie można wejść w BIOS itp. Dodam,że z instalacją Windowsa też były nie małe problemy przez te ponowne uruchamianie) i komputer normalnie się uruchomił. Zmieniłem BIOS na najnowszą wersję i problem ustał ale dzisiaj nagle komputer się w powyższy sposób uruchomił się ponownie.
Sprawdzałem temperatury procesora, są prawidłowe. Nie mam pojęcia co to może jeszcze być.
Z góry dziękuję za pomoc.