logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyjąć i wyczyścić filtr w pralce Whirpool AWG 650?

MBUDZIK 11 Paź 2005 10:50 13561 4
REKLAMA
  • #1 1889480
    MBUDZIK
    Poziom 1  
    Ocena: 3
    Witam
    mam pewnie banalne pytanie ale nie moge sobie poradzic z wyjeciem filtra z pralki Whirpool AWG 650, prawdopodobnie mi leje filtr bo ostatnio po praniu sporo wody mam na podlodze

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1889490
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 1891509
    elektro-dom
    Poziom 23  
    Ocena: 299
    być może coś wpadło do filtra i go zablokowało.Nie ciągnij go na siłę bo będziesz miał dodatkowy problem:)
    polecam radę Bleble.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 1891550
    PBK
    Specjalista AGD
    Ocena: 459
    no jeśli ruszałeś wcześniej nakretke filtra to zazwyczaj po tej operacji zaczyna podkapywac w tej okolicy
    ale ja bym połozył ja na bok następnie wykręcił dolna przeciwwagę i dokładnie wyczycił kubek hydrostatu i łącznik zbiornika z filtrem a następnie rurę przelewu z osadu
    bo prawdopodobnie problem polega na tym ze maszyna bierze za dużo wody i dlatego sie z niej wylewa
    pozdrowionka
  • #5 1891842
    noman1
    Poziom 16  
    Ocena: 49
    PBK napisał:
    bo prawdopodobnie problem polega na tym ze maszyna bierze za dużo wody i dlatego sie z niej wylewa
    pozdrowionka

woda może się przelewać górą a nie ma prawa puszczać uszczelka filtra :|:|

albo coś wpadło, albo co jest bardziej prawdopodobne osadziło się tyle kamienia ( pewnie długo nie ruszałeś filtra ),
    można spróbować delikatnie podważać wkrętakiem płaskim brzegi filtra ( ja to robię , ale widziałem jak klienci niszczyli obudowę filtra )
    albo rada Bleble :D
    pozdro
REKLAMA