logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie cechy powinien mieć stół montażowy do komputerów PC?

Romex2 11 Paź 2005 12:19 2136 3
REKLAMA
  • #1 1889679
    Romex2
    Poziom 11  
    Witam!

Czym powinien charakteryzować się stół montażowy do komputerów PC ? Chodzi mi o gabaryty, zasilanie, odprowadzanie ładunków elektrostatycznych, wyposażennie. Czy jest jakś firma produkująca takie stoły ?

Pozdrawiam @L.L grupowiczów.
  • REKLAMA
  • #2 1890832
    jaksze
    Poziom 2  
    Dobry pomysł z takim stołem, sam myślałem by taki zrobić. Więc moge CI podać pafre moich spostrzeżeń.
    - myślałem by zrobić stolik z biurka
    - najlepiej jak by był uchwyt na śroku w który mógł byś włożyć kompa i obracać nim we wszytkich kierunkach nie tylko w jednej płaszczyźnie ale i podnieść kompa w tych zaciskach i obracać nim także pionie w sumie to by było 3D
    - zaciski powinny być rozszerzane i zwęrzane tak by umiejscowić w nich każda obudowę
    - przudała by sie w rogu stołu "listwa" nie przedłużacz z 4-5 wyjściami oczywiście z uziemieniem, jakaś mysz, klawiaturka, monitorek, dobra by była również szuflada z narzędziami, lutownicą, miernikiem napięcia - dobrze jak by miernik miał wbudowany czujnik temperatury
    - w tej szufladzie jakieś małe pojemniczki ze śrubka i inni takimi drobiazgami

Jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to dopisze :)
  • REKLAMA
  • #3 1924632
    lisuuu
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam a czy lepszym rozwiazaniem nie byl by sam blat na ktorym mozna bylo by polozyc plyte glowna bo z doswiadczenia wiem ze nie kazda obudowa pozwala na swobodny dostep do wszystkich komponentow i ukladow plyty glownej. A co do rozwiazan takich jak myszka klwaiatura monitorek i szuflada z wyposarzeniem zgadza sie z poprzednikiem do stolu dodal bym jeszcze zasilacz do PC.
  • #4 1994526
    Romex2
    Poziom 11  
    W zasadzie nie ma oficjalnych standardów jeśli chodzi o dokładne dane na temat stanowisk montażowych. Temat można uznać za zamknięty. Pozdrawiam.
    Moderowany przez TONI_2003:

Wszystko wyjaśnione temat zamykam !
    Jeśli zaistnieje taka potrzeba by post został otwarty proszę dać wiadomość na PW i podać link do postu .!

REKLAMA