logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć kartę Gigabyte GA-K8NE do amplitunera przez SPDIF?

chmiel75 11 Paź 2005 13:06 1206 5
REKLAMA
  • #1 1889776
    chmiel75
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    witam..posiadam karte Gigabyte GA-K8NE wiem ze abuy podlaczyc ja z amplitunerem potrzebuje kabel spdif(z jednej strony czincz z 2 jack mono 3,5mm) niestety nie moge uruchomic tego polaczenia na kabluu spdif nie ma wcale dzwieku (dziena sprawa ze jack strasznie ciezko wchodzi w gniazdo karty muzyki wrecz nie pasuje ) po podlaczeniu kabla coaxialnego zwyklego jest dzwiek na wszystkie glosniki(5.1) ale w filmach z dolby digital tylko stereo lewy i prawy. amplituner pokazuje ze odbiera dzwiek digital ..w opcjach sterowanie dzwiekiem(komputer)suwak regulacji glosnosci SPDIF jest nie aktywny i za nic nie moge go uaktywnic...moze ktos zna przyczyne tego problemu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1889810
    mariusz p
    Poziom 19  
    Ocena: 16
    Witam,
    przydałoby się pewnie uaktualnić, lub przeinstalować sterowniki (z directX włącznie)
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1889878
    mariusz p
    Poziom 19  
    Mało prawdopodobne że coś Ci z tego wyjdzie - walczyłem u siebie... pomogło dopiero włożenie normalnej karty a nie jakieś zintegrowane g..no.
  • REKLAMA
  • #5 1889881
    chmiel75
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    no wlasnie zaczynam o tym myslec..ale najbardziej dziwi mnie ta opcja z dziwnie bardzo ciezkim wkladaniem wtyczki kabla do gniazda spdif ...tak jak by zupelnie nie pasowaly do siebie??
  • Pomocny post
    #6 1889953
    mariusz p
    Poziom 19  
    Firmy robią cuda które nie do końca działają, ale jak to wygląda na opakowaniu!!!
REKLAMA