logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z zawieszaniem się komputera

Bufik11 01 Paź 2020 12:27 363 6
REKLAMA
  • #1 18952999
    Bufik11
    Poziom 2  
    Witam. Od miesiąca mam problem z komputerem, a mianowicie z dnia na dzień zaczął się zacinać w taki sposób, że uniemożliwia to korzystanie z tego komputera. Za przykład mogę podać to, że komputer czasami włącza się w kilkanaście sekund, a czasami w parenaście minut. Włączając przeglądarke pojawiają się zawieszenia. Na początku skorzystałem z "Przywrócenia ustawień do początkowych" co niczym nie zaskutkowało. Problem nadal był. Po jakimś czasie próbowałem wysłać maila do pewnej osoby wraz z plikiem co również się nie udało ponieważ podobno plik miał wirusa. Ten plik to było CV zrobione przeze mnie. Stwierdziłem, że zainstaluje od nowa windowsa z pendrive'a. Działało dobrze przez pare dni i od dzisiaj znowu ten sam problem. Zawiesza się, freezuje co dosłownie parę minut. Nie wiem co mogę więcej napisać zatem przejdę do specyfikacji komputera:
    Procesor: Intel core i5-4460
    Karta graficzna: AMD Radeon R9 270 2GB
    Dysk:Seagate Barracuda 1000GB
    Zasilacz: Corsair VS450

Proszę o pomoc i pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 18953021
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2244
    Na początek zamieść SMART dysku np. z programu Cristal Disc Info.
  • REKLAMA
  • #3 18953024
    Bufik11
    Poziom 2  
    Dobra. pobieram program i za niedługo zamieszczę

Dodano po 5 [minuty]:

Problem z zawieszaniem się komputera Problem z zawieszaniem się komputera
  • #4 18953040
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 750
    Wygląda na problem z dyskiem.
  • REKLAMA
  • #5 18953048
    Bufik11
    Poziom 2  
    Czyli dysk do wymiany czy da sie go jakos uratować?
  • REKLAMA
  • #7 18953313
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z komputerem, który zacina się i wolno się uruchamia. Po przywróceniu ustawień fabrycznych oraz reinstalacji systemu Windows problem nadal występuje. Specyfikacja komputera obejmuje procesor Intel Core i5-4460, kartę graficzną AMD Radeon R9 270 2GB, dysk Seagate Barracuda 1000GB oraz zasilacz Corsair VS450. Użytkownicy sugerują, że problem może być związany z dyskiem twardym, zalecając sprawdzenie jego stanu za pomocą programu CrystalDiskInfo. Wskazują również na konieczność wymiany dysku, sugerując zakup nowego dysku SSD do systemu oraz HDD do danych, ze względu na problemy z aktualnym dyskiem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA