logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Expres Krups EA8298 .ciągły komunikat , włóż szufladę

Elbisa 01 Paź 2020 18:33 762 6
REKLAMA
  • #1 18953707
    Elbisa
    Poziom 5  
    Wymieniłem wszystkie uszczelki , złożyłem wg.wczesniej robionych zdjęć.teraz po włączeniu prosi o włożenie szuflady , kilka prób nic nie dało.wczesniej było terkotanie po włączeniu, i info wyjmij wtyczkę ,jeszcze był przewód luźny na kotle ,przylutowalem ,i na tym pomysłów brak, prośba , może ktoś kto się zna podpowie gdzie jeszcze mógłby być błąd , z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 18953793
    zjo
    Poziom 28  
    Ocena: 275
    Obecność szuflady jest wykrywana zwarciem mikroprzełącznika, którego ramię jest wciskane występem na końcu szuflady. Może być ułamany występ, przemieszczony mikroprzełącznik, odłączony przewód od niego lub od płyty, bądź uszkodzony przewód.
  • REKLAMA
  • #3 19009819
    Elbisa
    Poziom 5  
    Dzięki ,znalazłem problem ,po prostu nie docisnąłem przełącznika do samego dołu.
  • REKLAMA
  • #4 19011529
    Elbisa
    Poziom 5  
    Witam , mam kolejny problem , po skończonym cyklu kawowym pozostaje trochę wody w kotle , brudu z kawy i nie sparsowana w ,,ciasteczko" kawa, wymieniłem już dystrybutor, kompletny kocioł i taki efekt,,,;( gdy zdejmę pokrywę by zobaczyć pracę tłoka to ,tędy właśnie pluje wodą i kawą (nie wielka ilość)
  • #5 19011585
    zjo
    Poziom 28  
    Ocena: 275
    Może problem z siłownikiem? Spróbuj docisnąć tłok ręcznie w trakcie parzenia i zobacz, czy będzie lepiej.
  • REKLAMA
  • #6 19014171
    Elbisa
    Poziom 5  
    W poniedziałek spróbuję ,dzięki.
  • #7 19054931
    Elbisa
    Poziom 5  
    Witam , kawę robi już ok. ale spienianie mleka to już mnie wpienia , bardziej niż to mleko , prawie wcale pianki ,ciśnienie idzie , kubek -górna część była wymieniana cała i dalej lipa.Może te kubki takie są , a może problem jest w dyszy do której podpinamy kubek?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z ekspresem Krups EA8298, który po wymianie uszczelek nie wykrywa szuflady, co skutkuje komunikatem o jej włożeniu. Po analizie, zidentyfikowano, że problemem był nieprawidłowo dociśnięty mikroprzełącznik. Po rozwiązaniu tego problemu, użytkownik napotkał nowy kłopot związany z pozostałościami wody i kawy w kotle po cyklu parzenia. Sugerowano sprawdzenie siłownika oraz ręczne dociśnięcie tłoka podczas parzenia. Użytkownik również zgłosił trudności z spienianiem mleka, co może być związane z dyszą lub kubkiem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA