logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Piec Vailant eco tec plus VC - niska wartość ciśnienia po wymianie zaworu uzupełnienia instalacji

rratus01 02 Paź 2020 23:34 972 5
REKLAMA
  • #1 18956125
    rratus01
    Poziom 10  
    Witam,
    Nie znalazłem postu odnoszącego się do mojego problemu. Mam piec Vailant eco tec plus VC. Uszkodzony został zawór uzupełnienia instalacji czyli przekręcił się i woda nie przestawała uzupełniać instalacji, co spowodowało wzrost ciśnienia do max i ujście zaworem bezpieczeństwa (pod piecem). Musiałem zakręcić wodę. Przyszedł hydraulik aby wymienić zawór który jest umieszczony jak na dołączonym zdjęciu. Po wymianie zaworu woda leci ale uzupełnia instalacje tylko do 08 bara i mimo odkręconego zaworu przez kolejne godziny ciśnienie nie wzrasta a kaloryfery nie chcą się napełnić wodą. Czy jest jakieś rozwiązanie mojego problemu?
    Piec Vailant eco tec plus VC - niska wartość ciśnienia po wymianie zaworu uzupełnienia instalacji
  • REKLAMA
  • #2 18956267
    robarek
    Poziom 25  
    Ocena: 161
    Zmienić hydraulika!
  • REKLAMA
  • #3 18956460
    rratus01
    Poziom 10  
    Abym mógł cokolwiek dalej zrobić muszę wiedzieć co się stało. Zamawianie kolejnego fachowca może mi przysporzyć jedynie kosztów więc skwitowanie zmień nie jest odpowiedzią na problem. Takich fachowców jest wielu i znam to z autopsji swojego zawodu. Hydraulik wykonał pracę jaka została zlecona czyli wymiana zaworu a czy powinien wiedzieć coś więcej ??? i zrobić coś ponad zlecenie to nie wiem.
  • REKLAMA
  • #4 18956493
    ls_77
    Poziom 38  
    Ocena: 946
    Czy to zdjęcie przedstawia stan przed wizytą hydraulika, czy po?
    Zamieść zdjęcie tego co zrobił hydraulik i trochę więcej zdjęć instalacji pod samym kotłem.
  • REKLAMA
  • #5 18956544
    rratus01
    Poziom 10  
    Zdjęcie z przed wymiany i jest na prośbę hydraulika. aby mogł kupić odpowiedni zawór. Zdjęcia Piec Vailant eco tec plus VC - niska wartość ciśnienia po wymianie zaworu uzupełnienia instalacji Piec Vailant eco tec plus VC - niska wartość ciśnienia po wymianie zaworu uzupełnienia instalacji już po wizycie Piec Vailant eco tec plus VC - niska wartość ciśnienia po wymianie zaworu uzupełnienia instalacji Piec Vailant eco tec plus VC - niska wartość ciśnienia po wymianie zaworu uzupełnienia instalacji Piec Vailant eco tec plus VC - niska wartość ciśnienia po wymianie zaworu uzupełnienia instalacji

Dodano po 4 [minuty]:

Ciśnienie jest w instalacji ciepłej wody 4-5 bary
    Piec Vailant eco tec plus VC - niska wartość ciśnienia po wymianie zaworu uzupełnienia instalacji

Dodano po 2 [godziny] 39 [minuty]:

Temat rozwiązany.Okazało się ze po wymianie zaworu coś zablokowało się w kolanie i dlatego nie dochodziło prawidłowe ciśnienie. do pieca Po wymianie wszystko ruszyło.
  • #6 18956788
    rratus01
    Poziom 10  
    Zdjęcie z przed wymiany i jest na prośbę hydraulika. aby mogł kupić odpowiedni zawór. Zdjęcia Piec Vailant eco tec plus VC - niska wartość ciśnienia po wymianie zaworu uzupełnienia instalacji Piec Vailant eco tec plus VC - niska wartość ciśnienia po wymianie zaworu uzupełnienia instalacji już po wizycie Piec Vailant eco tec plus VC - niska wartość ciśnienia po wymianie zaworu uzupełnienia instalacji Piec Vailant eco tec plus VC - niska wartość ciśnienia po wymianie zaworu uzupełnienia instalacji Piec Vailant eco tec plus VC - niska wartość ciśnienia po wymianie zaworu uzupełnienia instalacji

Dodano po 4 [minuty]:

Ciśnienie jest w instalacji ciepłej wody 4-5 bary

Dodano po 2 [godziny] 39 [minuty]:

Temat rozwiązany.Okazało się ze po wymianie zaworu coś zablokowało się w kolanie i dlatego nie dochodziło prawidłowe ciśnienie. do pieca Po wymianie wszystko ruszyło.

Dodano po 1 [minuty]:

Wymiana kolanka
REKLAMA