logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd klawiatury - kod 10; problem z "Zasobami systemu",

Alicano 04 Paź 2020 18:14 915 1
REKLAMA
  • #1 18958803
    Alicano
    Poziom 2  
    Hej, Mam problem z klawiaturą od laptopa. Otóż wywaliło mi dzisiaj kompa i okazało się, że nie zczytuje on komend z klawiatury. Wszystko inne działa, touch pad również, laptop jest włączony cały czas od kilku godzin, bo jak go wyłącze to nie będę miała możliwości ponownego odpalenie. Mój laptop to Lenovo ideaPad. System nowy wgrywany był około pół roku temu, gdy okazalo się, że nie zainstalowałam świeżych aktualizacji i po zmienieniu funkcji klawiszy w BIOSie wyywaliło mi cały system (aktualizacja dotyczyła właśnie naprawy tego probleu). Wszystko dotąd działało dobrze. Klawiatura zewnętrzna również p[rawidłowo działa. Aktualizowałam, usuwałam i dodawałam sterownik klawiatury, ale to nic nie dało. Z tego ciwem to chodzi o zasoby i o to, że klawiatura nie może się prawidłowo włączyć, ponieważ coś "zajęło" jej miejsce w zasobach. To info mam z blue screena. Tam dodatkowo dochodziła informacja o błędzie z zasilaniem. Lapka na razie aż tak nie potrzebuje, ale jak sie wyłączy to bedzie juz koniec. Może doradzicie cos, jak nie pojdzie to trzeba bedzie sie wybrac do serwisu.
  • REKLAMA
  • #2 18959738
    rtj71
    Spec od komputerów
    Ocena: 353
    Zamieść zdjęcie lub kod bluescreena.
REKLAMA