logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak połączyć tuner Skymaster DS 55 z komputerem przez USB-RS232?

Arturoooo 11 Paź 2005 17:09 1344 3
REKLAMA
  • #1 1890337
    Arturoooo
    Poziom 2  
    Mam problem z wgraniem softu i bootu do tunera skymaster - chodzi glownie o brak mozliwosci polaczenia komputera z tunerem. Mam kabel z jednej stronu USB z drugiej RS 232. Zainstalowalem soft do kabla. Jest to kabel do laptopa a w nim nie ma wejscia RS 232.Nie wiem jak nawiazac polaczenie. Pomocy
  • REKLAMA
  • #2 1891617
    pikarel
    Poziom 39  
    Ocena: 1822
    W Menadżerze Urządzeń sprawdź, który Com został przydzielony Twojej przejściówce USB-COM i w programie do uprade tunera wybierz ten numer Com-a.
  • REKLAMA
  • #3 1893685
    Arturoooo
    Poziom 2  
    Juz probowalem i nic. Wymuszalem nawet inny com i w programie tez zmienialem i nic. Na grupach o komputerach czytalem, ze taka przejsciowka USB-Com moze nie chodzic tylko prawdziwy port Com lub ewentualnie karta PCMCIA-COM ale ta troche kosztuje. Wiec chyba zostanie mi pojsc do kumpla z kompem stacjonarnym a tam sa na pewno Com-y. No chyba ze ma ktos z Was jakis pomysl albo juz to rozgryzl i podzieli sie wiedza.
  • #4 2319222
    tflis
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    koledzy podajcie mi jaki kabelek trzeba zeby sie polaczyc z tym dekoderem i jakiego programu uzywacie. Probuje sharing poscic na ten dekoder przez com kablem od kolegi ale nic nie dziala.
REKLAMA