logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tryb awaryjny w automacie bramy garażowej NICE AVIO 500 KIT - migający przycisk START

DDominik65 10 Paź 2020 18:17 4254 8
  • #1 18969695
    DDominik65
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam napotkałem problem z automatem od bramy tak jak by wszedł w jakiś tryb awaryjny i po kilku godzinach męczarni z pierwszym uruchomieniem stwierdzam że sam tego nie ogarnę ktoś może miał taki przypadek.
    Przycisk START miga 3 krotnie oczywiście w instrukcji nie ma nic a nic na ten temat tego typu problemu a diody S2 I STP pala się stałym światłem. Internet przeleciałem wzdłuż i wszerz nikt nie potrafi pomoc
    Załączniki:
    • Tryb awaryjny w automacie bramy garażowej NICE AVIO 500 KIT - migający przycisk START IMG_20201010_180337.jpg (6.21 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Tryb awaryjny w automacie bramy garażowej NICE AVIO 500 KIT - migający przycisk START IMG_20201010_180345.jpg (4.6 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 18969885
    madamsz1
    Poziom 42  
    Ocena: 1705
    Coś jest nie do końca dobrze w tym toku pisania:
    1. Raczej AVIO 500
    2. Przycisk START tam nie miga tylko chyba któraś dioda informacyjna
  • #4 18970562
    Boryc2014
    Poziom 20  
    Ocena: 90
    A nie ma w nim jakiegoś bezpiecznika albo "zworki"? Jeżeli jest zworka to ja bym próbował z nią. Albo zmienić jej miejsce albo wyjąć całkiem i wtedy zobaczyć co się będzie działo.
  • #5 19654701
    gutek_1987
    Poziom 2  
    Witam czy ktoś się może uporał z programowaniem tego napędu? Siedzę przy nim już dwa dni przestudiowałem 2 instrukcje i dalej nie działa. Przy pierwszym uruchomieniu po około godzinie udało się przeprowadzić cykl programowania(sam nie wiem jaką kombinacją klawiszy) i wszystko działało poprawnie przez godzinę około 10 cykli otwierania i zamykania i po tym przestał reagować na piloty więc ponowna próba programowania i znowu cudem udało się coś wcisnąć i poszło programowanie i po tym jeszcze raz brama się otworzyła i już dalej nie poszła. Na filmie przedstawiam jak to wygląda zero reakcji silnika. Jeżeli jest ktoś biegły w temacie proszę o pomoc.
    Załączniki:
    • VID20211013175923.mp4 (83.46 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 19677186
    xmatii
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Również się podłączam pod pytanie. Identyczne objawy. Przez ponad rok było ok.
  • #8 19679427
    gutek_1987
    Poziom 2  
    Witam. Wygląda na to że problem rozwiązałem, ale zacznę od początku. Zakupiłem komplet napędów firmy Nice do bramy garażowej Avio 500 i wjazdowej dwuskrzydłowej Aria 200 w markecie budowlanym Leroy M. Po montażu Avio 500 okazało się że jest problem z programowaniem jak opisałem w poście powyżej, więc wezwałem doświadczonego montera który się zajmuje montażem takich urządzeń i po chwili stwierdził że jest uszkodzona płyta elektroniczna lub zawieszony silnik i trzeba oddać na gwarancję. Złożyłem reklamację w sklepie i kurier odebrał sprzęt który trafił bezpośrednio do serwisu Nice wszystko trwało 3 dni i sprzęt wrócił naprawiony, jedyne co trzeba było zrobić to przykręcić do szyny, zrobić reset i zaprogramować na nowo do mojej bramy. Programowanie ruszyło od dotknięcia palca wszystko dokładnie tak jak było w instrukcji więc stwierdzam że wada była fabryczna bądź doszło do uszkodzenia w sklepie bo jak pisałem w poprzednim poście miałem problem z uruchomieniem od początku. Dzisiaj silnik zamontowałem i jeszcze będę go obserwował ale mam nadzieję że teraz posłuży. Życzę wszystkim sprawnego sprzętu a jak już jest awaria to tak szybkiego rozwiązania problemu. Pozdrawiam
  • #9 19769694
    xmatii
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    U mnie też serwis szybko rozwiązał problem. W Raporcie wpisali : "nie stwierdzono ustertki- reset centrali"

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem z automatem bramy garażowej NICE AVIO 500 KIT, który wszedł w tryb awaryjny, co objawia się migającym przyciskiem START oraz stałym świeceniem diod S2 i STP. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie bezpieczników oraz zworki. Inni użytkownicy również zgłosili podobne problemy z programowaniem napędu, który przestał reagować na piloty po kilku cyklach otwierania i zamykania. Po wezwaniu serwisu, stwierdzono uszkodzenie płyty elektronicznej, co wymagało reklamacji. Po naprawie, programowanie napędu przebiegło pomyślnie. W jednym przypadku serwis zarejestrował problem jako "reset centrali" bez stwierdzenia usterki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA